Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
15. května 2024 v 16:05
Čas čtení 1:02

„Je šílené, že se něco takového děje.“ Atentát na Roberta Fica odsoudili Pavel, Fiala a další

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Je šílené, že se něco takového děje.“ Atentát na Roberta Fica odsoudili Pavel, Fiala a další
Zdroj: TASR/AP

Slovenský premiér Robert Fico byl ve středu odpoledne po jednání vlády ve městě Handlová postřelen a následně převezen do nemocnice. Na incident již reagovali přední čeští politici, kteří šéfovi slovenské vlády vyjádřili podporu.

„Útok na Roberta Fica je jednoznačně odsouzeníhodný, ať už byl motivován čímkoliv. Měl by být pro nás varováním, kam až může vést prohlubování nevraživosti a agresivity ve společnosti. Robertu Ficovi přeji, aby z tohoto incidentu vyšel bez následků,“ napsal na X prezident Petr Pavel. 

Předseda vlády Petr Fiala (ODS) označil zprávu o postřelení svého slovenského protějšku za šokující. „Přeji panu premiérovi, ať je co nejdříve v pořádku. Násilí nesmíme tolerovat, nesmí mít ve společnosti místo,“ uvedl na X.

Robert Fico, Petr Fiala
Zdroj: TASR/AP

Podporu slovenskému premiérovi vyjádřil také předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš. „Strašné zprávy ze Slovenska. Modlím se za Roberta Fica, hodně sil jemu, všem jeho blízkým i celému Slovensku,“ napsal

31. května 2024 v 15:30 Čas čtení 3:42 Co si pustit o víkendu: Čekání na Bridgertony ti zkrátí jiná kostýmní romance a vlny udělá i nový true crime Co si pustit o víkendu: Čekání na Bridgertony ti zkrátí jiná kostýmní romance a vlny udělá i nový true crime

Útok na slovenského politika odsoudil také ministr vnitra a vicepremiér Vít Rakušan (STAN). „Násilí do politiky nepatří. Nepatří vlastně vůbec nikam,“ uvedl

„Je šílené, že se něco takého děje ve střední Evropě,“ napsal na Facebooku předseda hnutí SPD Tomio Okamura s tím, že spáchaný atentát na slovenského premiéra co nejdůrazněji odsuzuje a přeje mu co nejrychlejší uzdravení. 

K činu se vyjádřil i ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti). „Útok na slovenského premiéra Roberta Fica mě šokoval. Násilí v politice naprosto odsuzuji. Přeji panu premiérovi hodně sil a brzké uzdravení,“ uvedl

Všechny zásadní události k atentátu najdeš v tomto článku. Pokud tě zajímají podrobnější informace, sleduj živý přenos slovenského Refresheru.

Domů
Sdílet
Diskuse