Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
19. května 2024 v 13:47
Čas čtení 0:25

Britská nízkonákladová letecká společnost hrozí stávkou. V létě mohou mít lidé při cestování problémy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Zaměstnanci požadují vyšší platy.

Letos mohou mít rekreanti velký problém. Nízkonákladová letecká společnost EasyJet hrozí stávkou. Podle britského portálu The Sun jsou zaměstnanci nespokojeni se svými platy.

Společnost údajně předložila pilotům velkorysou nabídku, kterou navrhla Britská organizace pilotů. Piloti by měli dostávat v přepočtu až 5,7 milionu korun ročně. Zaměstnanci však nabídku odmítli. „Šéfové musí najít ještě více peněz pro piloty, jinak letadla nebudou v létě létat a rekreanty čeká cestovní agónie,“ sdělil portálu anonymní zdroj.

Přesné datum stávky zatím piloti neoznámili. Pravděpodobně však proběhne během letních prázdnin, kdy jsou letiště nejvíce vytížená. Deník The Mirror uvádí, že stávka zasáhne všechna letiště ve Velké Británii, což bude problém pro mnoho dovolenkářů.

letadlo létání
Zdroj: Flickr/Dushan Hanuska/volně k užití
Domů
Sdílet
Diskuse