Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR refresher team
20. května 2024 v 8:03
Čas čtení 0:28

Íránský prezident zahynul spolu s ministrem zahraničí po havárii vrtulníku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Íránský prezident zahynul spolu s ministrem zahraničí po havárii vrtulníku
Zdroj: Wikimedia Commons / volně k užití

Íránský prezident Ebráhím Raísí a ministr zahraničí Hosejn Amir Abdollahija zahynuli při nedělní havárii vrtulníku v husté mlze v hornatém terénu.

K tragédii došlo v neděli večer. Podle íránských médií záchranáři objevili ostatky prezidenta a ministra. Raísímu bylo 63 let a Amiru Abdollahijovi 60 let. Příčina nehody zatím není známa.

Pátrací a záchranné týmy našly vrtulník, na jehož palubě cestoval íránský prezident, pasažéři na místě však byli bez známek života, uvedla íránská státní televize.

„V této chvíli nejsou žádné náznaky, že cestující na palubě vrtulníku jsou naživu,“ shrnula tamější televize. Informaci potvrdil i šéf íránského Červeného půlměsíce Kolívand. Ten již dříve řekl, že situace na místě není dobrá.

Turecké úřady mezitím zveřejnily záznam z dronu, který podle Ankary zaznamenal anomální zdroj tepla v horské oblasti. Turecko podle stanice CNN vyslalo do Íránu vrtulník s termovizí, 32 záchranářů a další techniku.

Domů
Sdílet
Diskuse