Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
31. května 2024 v 13:51
Čas čtení 0:42

Kvůli drogám skončil v NHL. Teď slovenský hráč míří do Ruska

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kvůli drogám skončil v NHL. Teď slovenský hráč míří do Ruska
Zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentace se potýká s krizí. Po odchodu obránce Mária Grmana do Vladivostoku zamířil do Ruska další hráč.

Grman se do Ruska přesunul z Vítkovic. Teď zvolil stejnou cestu i talentovaný mladý útočník Adam Růžička, jehož tým Calgary propustil ze svých služeb poté, co se hokejista poněkolikáté veřejně chlubil užíváním drog. Poslední aféru spustil zveřejněním videa s kreditní kartou a bílým práškem. V zámoří tak okamžitě skončil a nové angažmá našel v ruské KHL, kde bude hrát za Spartak Moskva.

28. května 2024 v 9:24 Čas čtení 0:31 Český tým čeká na MS 2025 netradiční skupina. Vyhne se většině těžkých soupeřů Český tým čeká na MS 2025 netradiční skupina. Vyhne se většině těžkých soupeřů

Tím nastává pro Slováky problém. Hráče z Kontinentální hokejové ligy do reprezentace stejně jako Češi neberou. Oficiálně to sice vpádem Ruska na Ukrajinu nezdůvodňují, ale vloni i letos Slováci hrající ruskou soutěž na mistrovství světa chyběli. Před rokem byl důvodem údajně „klid týmu na přípravu“, letos „zdravotní, osobní, rodinné nebo jiné důvody“.

S Růžičkou a Grmanem bude Slováků v KHL už jedenáct. Působí tam také brankáři Adam Húska a Patrik Rybár, obránci Michal Čajkovský, Martin Gernát, Christián Jaroš, Mislav Rosandič a útočníci Tomáš Jurčo, Michal Krištof a Adam Liška.

Dva další hráči v KHL tedy pro slovenskou reprezentaci znamenají opět větší problém. Na letošním MS měli štěstí, že je reprezentovali hráči ze zámořských lig NHL a AHL.

Domů
Sdílet
Diskuse