Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
28. května 2024 v 9:24
Čas čtení 0:31

Český tým čeká na MS 2025 netradiční skupina. Vyhne se většině těžkých soupeřů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Český tým čeká na MS 2025 netradiční skupina. Vyhne se většině těžkých soupeřů
Zdroj: International Ice Hockey Federation (IIHF)

Po vítězství na domácím mistrovství se česká reprezentace v žebříčku IIHF posunula na čtvrtou pozici za Finsko, Rusko (momentálně suspendované) a Kanadu.

Mistrovství světa v ledním hokeji 2025 se odehraje ve švédském Stockholmu a dánském Herningu. V základní části se již tradičně představí 16 týmů rozdělených do dvou skupin. Do čtvrtfinále poté postoupí čtyři nejlepší. Turnaj by měl začít 9. května.

27. května 2024 v 16:30 Čas čtení 6:07 Konečně mám svoje Nagano! O zlatě z Prahy budu jednou vyprávět dětem (Komentář) Konečně mám svoje Nagano! O zlatě z Prahy budu jednou vyprávět dětem (Komentář)

Skupina A nastoupí ve Stockholmu, kde se představí reprezentace Kanady, Švýcarska, Švédska, Slovenska, Lotyšska, Rakouska, Francie a Slovinska. Češi pak budou pravděpodobně titul obhajovat v Dánsku ve skupině B společně s Finskem, USA, Německem, Dánskem, Norskem, Kazachstánem a Maďarskem.

9. května 2024 v 8:30 Čas čtení 0:06 KVÍZ: Vzpomeneš si na české hokejisty, kteří vybojovali poslední zlato na mistrovství světa v roce 2010? KVÍZ: Vzpomeneš si na české hokejisty, kteří vybojovali poslední zlato na mistrovství světa v roce 2010?

Rozdělení však ještě není konečné, organizátoři mají možnost ještě jedné úpravy. Prohodit mohou dva týmy z rozdílných skupin, čehož využilo i Česko během letošního turnaje, když prohodilo USA a Kanadu, informuje web iSport. Pokud však rozložení skupin zůstane, potká se český výběr s nováčkem turnaje Maďarskem, který se na šampionát vrací postupem z nižší divize. 

Domů
Sdílet
Diskuse