Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK Ondřej Mrázek
6. června 2024 v 0:31
Čas čtení 1:03

V Pardubicích se srazil expresní a nákladní vlak. Při nehodě zemřeli čtyři lidé (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Pardubicích se srazil expresní a nákladní vlak. Při nehodě zemřeli čtyři lidé (Aktualizováno)
Zdroj: TASR / AP / HZSCR

V Pardubicích se dnes pozdě večer srazil expresní a nákladní vlak, na místě jsou zranění, oznámila Správa železnic.

Aktualizace 08:10 – Při nehodě zemřeli čtyři lidé, tři byli středně těžce zraněni a kolem dvaceti lidí utrpělo lehká zranění. Lékaři ještě provádějí vyšetřování zraněných a může se stát, že některá zranění budou překvalifikována, uvedl Igor Paar, ředitel Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje. „Přesný počet těžších pacientů budeme znát až zítra,“ uvedl Paar.

Aktualizace 0:53 – Počet mrtvých už vystoupal na nejméně čtyři. V rozhovoru pro ČT24 to řekla mluvčí pardubické záchranné služby Alena Kisiala. Na místo do půlnoci dorazilo 36 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů včetně Policie ČR a záchranné služby. V osobním vlaku cestovalo více než 300 osob. Zřízena byla infolinka 950 570 805.

5. června 2024 v 14:58 Čas čtení 1:47 Uzavření areálu Kasárna Karlín se lidem nelíbí. Petice za znovuotevření má už tisíce podpisů Uzavření areálu Kasárna Karlín se lidem nelíbí. Petice za znovuotevření má už tisíce podpisů

Nehoda je vážná, uvedl podle České televize (ČT) hejtman Martin Netolický (3PK/SOCDEM). Srážka přerušila provoz na koridorové trati na Moravu, vyplývá z webu Českých drah.

Podle internetových stránek Českých drah se osobní vlak srazil s nákladním ve stanici Pardubice hlavní nádraží. Podle policie probíhá na místě zásah všech složek IZS, byl vyhlášen traumaplán a na místě je velký počet zraněných. Mluvčí hasičů Správy železnic Martin Kavka v České televizi (ČT) řekl, že zřejmě zemřeli dva lidé a desítky jich byly zraněny, někteří vážně.

Podle fotografie zveřejněné na sociální síti X při nehodě vykolejil a částečně se převrátil nejméně jeden vagon vlaku dopravce RegioJet. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) již oznámil, že spolu s ministrem dopravy Marianem Kupkou (ODS) míří na místo nehody.

Domů
Sdílet
Diskuse