Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
7. června 2024 v 9:10
Čas čtení 2:38

Toto je deset nejvlivnějších žen Česka

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Toto je deset nejvlivnějších žen Česka
Zdroj: PPF

Vyplývá to z žebříčku, který sestavil Forbes ve svém červnovém vydání.

Žebříček nejvlivnějších žen sestavil Forbes už po patnácté, letos je historicky největší. „Forbes v něm představuje dvě stovky jmen významných Češek z nejrůznějších oblastí, od veřejné sféry a politiky přes byznys až po neziskový sektor. Letos se v žebříčku navíc objevuje hned dvacet pět nových tváří,“ informuje magazín.

4. června 2024 v 7:45 Čas čtení 1:18 Tohle jsou prý nejošklivější stavby na světě. Nechybí ani pražská dominanta Tohle jsou prý nejošklivější stavby na světě. Nechybí ani pražská dominanta

Tohle je deset nejvlivnějších žen Česka:

1. Renáta Kellnerová

Firma/instituce: PPF; The Kellner Family Foundation

Pozice: spolumajitelka; zakladatelka

„Vládkyně skupiny PPF zůstává v našem žebříčku jedničkou. Dozoruje velkou strategickou otočku, při níž nejmocnější česká finanční skupina mizí z Východu, kde historicky vyrostla, a hledá nové pozice na Západě pro další roky.“ (Forbes).

Renáta Kellnerová
Zdroj: PPF

2. Lenka Bradáčová

Firma/instituce: Vrchní státní zastupitelství v Praze

Pozice: vrchní státní zástupkyně v Praze

„Nejvýše postavená žena tuzemské justice už dvanáct let vede Vrchní státní zastupitelství v Praze. Dozoruje nejzávažnější hospodářské a korupční kauzy u nás, má dohled nad vyšetřováním válečných zločinů na Ukrajině, jejím tématem je i prudký nárůst trestné činnosti v kyberprostoru.“ (Forbes)

Lenka Bradáčová
Zdroj: Facebook/Lenka Bradáčová

3. Věra Jourová

Firma/instituce: Evropská komise

Pozice: místopředsedkyně

„Věra Jourová se loučí se svou pozicí místopředsedkyně Evropské komise pro hodnoty a transparentnost, v níž mimo jiné rozhodovala o sankcích proti Rusku, řešila cílené dezinformační kampaně placené Kremlem, ale i rostoucí vliv technologických gigantů.“ (Forbes)

Věra Jourová
Zdroj: Evropský parlament

4. Simona Kijonková

Firma/instituce: JSK Investments

Pozice: spolumajitelka

„Jedna z nejvýraznějších dam českého byznysu vstupuje do životní i podnikatelské fáze, kterou bychom mohli nazvat Simona 2.0. Po prodeji Zásilkovny za jednotky miliard korun se energicky pouští do světa investic, budování nového projektu a také do dobročinnosti skrze nadaci nesoucí její jméno.“ (Forbes)

Simona Kijonková
Zdroj: Zásilkovna/propagační materiál

5. Kateřina Jirásková

Firma/instituce: PPF

Pozice: finanční ředitelka

„Celých 1,45 miliardy eur. V korunách zhruba 36 miliard. To je loňský čistý zisk skupiny PPF, kde je pod čísly podepsaná dlouholetá finanční ředitelka Kateřina Jirásková, stálice našeho žebříčku nejvlivnějších žen. Z centrály v Evropské ulici Jirásková kontroluje financování aktiv se souhrnnou hodnotou ve stovkách miliard korun.“ (Forbes)

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse