Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
19. června 2024 v 8:28
Čas čtení 0:51

Prague Pride 2024: Místo pro mladé, duhový průvod i několik novinek

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Prague Pride 2024: Místo pro mladé, duhový průvod i několik novinek
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová

Od 5. do 11. srpna se v Praze uskuteční již 14. ročník festivalu Prague Pride. Hlavním tématem letošního ročníku je rodina.

Podle pořadatelů bude letošní ročník „jako vždy osvěžujícím koktejlem queer kultury, zábavy i lidskoprávního aktivismu“. Akce se tentokrát uskuteční pod záštitou tří členů vlády, předsedkyně Poslanecké sněmovny a dalších výrazných osobností. 

17. května 2024 v 6:50 Čas čtení 1:04 Mezinárodní den proti homofobii, bifobii, intersexfobii a transfobii. Proč je třeba jej připomínat? Mezinárodní den proti homofobii, bifobii, intersexfobii a transfobii. Proč je třeba jej připomínat?

„Chceme ukázat, že rodinu nedefinuje pokrevní příbuznost. Co dělá rodinu rodinou, je láska, vzájemný respekt a bezpodmínečné přijetí. Proto rodina nemusí být vždy lidé, které spojují geny,“ vysvětluje výběr letošního tématu ředitelka festivalu Kamila Fröhlichová, podle níž mohou být milující rodinou pro člověka i přátelé, kteří ho podporují, dávají mu pocit sounáležitosti a které si sám vybral. 

Akce se uskuteční na devíti hlavních festivalových místech, jedná se například o Pride Village na Střeleckém ostrově, Pride Cinema v kině Edison Filmhub či výstavu v Pride Gallery ve Vodičkově ulici. Novým místem bude Pride Youth v prostorách Skautského institutu v Rybárně, kam budou soustředěny události pro mládež. Program vyvrcholí v sobotu 10. srpna průvodem Pride Parade, který letos nese podtitul „Pochod pro každou rodinu“.

Tradiční Pride Park na Letné letos čeká zásadní novinka. Organizátoři se rozhodli zavést doporučené vstupné, jehož cílem je dosáhnout větší finanční nezávislosti festivalu. Vstupné bude ve výši 100, 300 a 500 korun. „Pride Park ovšem nebude obehnaný žádným plotem, zůstává přístupný všem bez ohledu na to, zda se rozhodnou doporučeným vstupným přispět. Jednoduše spoléháme na dobrou duši našeho návštěvnictva,“ dodává Fröhlichová. 

Domů
Sdílet
Diskuse