Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
30. června 2024 v 11:59
Čas čtení 0:31

Boj proti nelegální migraci i Green Dealu. Babiš, Orbán a Kickl zakládají novou politickou alianci

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Boj proti nelegální migraci i Green Dealu. Babiš, Orbán a Kickl zakládají novou politickou alianci
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Hnutí ANO Andreje Babiše, maďarský FIDESZ a rakouská strana FPÖ zakládají v Evropském parlamentu novou politickou frakci s názvem Patrioti pro Evropu.

Založení nové aliance oznámil v neděli dopoledne na tiskové konferenci ve Vídni předseda Svobodné strany Rakouska (FPÖ) Herbert Kickl. Noví spojenci vyzývají ke spolupráci i další evropské strany, informoval o tom server iDnes.cz

„Vstupujeme do nové éry evropské politiky. Mluvím o politice evropské svobody, suverenity a hodnot,“ řekl na konferenci Kickl, podle něhož novou formaci spojuje snaha o bezpečnost v Evropě. Politici chtějí také dosáhnout více rozhodování na národní úrovni či omezení migrace. Podle něj se k frakci v příštích dnech přidají i další evropské strany. 

14. června 2024 v 12:05 Čas čtení 0:50 Řeznice v důchodu, učitelka ve vazbě nebo rasistický řidič. Tohle jsou nejbizarnější noví europoslanci Řeznice v důchodu, učitelka ve vazbě nebo rasistický řidič. Tohle jsou nejbizarnější noví europoslanci

Vstup hnutí ANO do nové aliance vysvětlil i předseda Andrej Babiš, který její vznik avizoval již dříve. „Náš program je suverenita a bezpečnost, bojovat proti nelegální migraci a změnit Green Deal,“ prohlásil bývalý premiér, který se schůzky ve Vídni zúčastnil společně s maďarským premiérem Viktorem Orbánem. 

Domů
Sdílet
Diskuse