Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
14. června 2024 v 12:05
Čas čtení 0:50

Řeznice v důchodu, učitelka ve vazbě nebo rasistický řidič. Tohle jsou nejbizarnější noví europoslanci

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Řeznice v důchodu, učitelka ve vazbě nebo rasistický řidič. Tohle jsou nejbizarnější noví europoslanci
Zdroj: Repro foto Facebook

Magazín Politico zveřejnil na svém webu žebříček jedenácti „nejdivočejších“ poslanců nového Evropského parlamentu.

Seznamu vévodí 24letý kyperský politický nováček Fidias Panayiotou, který je ve své zemi známým influencerem. Sám sebe nazývá „profesionálním chybařem“, ve svých videích se věnuje různým tématům, mezi nimiž nechybí například vlastní rozchod. V nejmladší voličské věkové skupině 18-24 let se mu podařillo získat 40 procent hlasů. 

4. června 2024 v 9:41 Čas čtení 1:04 Filip Turek se přiznal ke sbírce nacistických předmětů. „Není to normální,“ reagovala Nerudová Filip Turek se přiznal ke sbírce nacistických předmětů. „Není to normální,“ reagovala Nerudová

Druhé místo patří 76leté Řekyni Galato Alexandraki, která byla do Evropského parlamentu zvolena za nacionalistickou stranu Elliniki Lysi (Řecké řešení). Alexandraki žije ve městě Evros nedaleko hranic s Tureckem, kde pracuje jako farmářka a řeznice v důchodu.

Žena se před volbami nijak veřejně neangažovala a ze svého zvolení byla evidentně zaskočená. „Jsem šťastná. Mohu poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali. To je všechno, nemám, co bych k tomu řekla. Jsem v šoku, protože jsem to nečekala,“ uvedla podle Politica v rozhovoru pro místní televizní stanici krátce po svém zvolení. 

Umístil se i Turek 

Na třetím místě se umístila 40leté italská aktivistka a učitelka Ilaria Salis, která se aktuálně nachází v maďarské vazbě. Za napadení krajně pravicových demonstrantů jí hrozí až dvacet let vězení. Zvolení europoslankyní pro ni však znamená vstupenku na svobodu. 

A na devátém místě se pak umístil český zástupce v Evropském parlamentu Filip Turek, kterého magazín popisuje následovně: „Rasistický řidič, pardon závodní řidič z české strany ‚Motoristé sobě‘ se zálibou v nacistických pozdravech“.

Domů
Sdílet
Diskuse