Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
30. června 2024 v 15:42
Čas čtení 0:27

NOVÝ PRŮZKUM: ANO drtivě vede, pohoršili si Piráti i SPD

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Volby by v červnu s velkým náskokem vyhrálo hnutí ANO, vyplývá to z červnového volebního modelu, který pro Českou televizi zpracovala agentura Kantar.

ANO si oproti dubnovému průzkumu polepšilo o dva procentní body na 34 procent. Na druhém místě by se umístila ODS se 16 procenty. V případě, že by občanští demokraté kandidovali v koalici SPOLU, by tato formace obdržela 22 procent hlasů. Informuje o tom web ČT24.

30. června 2024 v 11:59 Čas čtení 0:31 Boj proti nelegální migraci i Green Dealu. Babiš, Orbán a Kickl zakládají novou politickou alianci Boj proti nelegální migraci i Green Dealu. Babiš, Orbán a Kickl zakládají novou politickou alianci
Andrej Babiš
Zdroj: TASR/AP

Třetí místo patří Pirátům, kteří si pohoršili o dva body na devět procent. Do Sněmovny by se dostalo ještě hnutí STAN s osmi procenty a SPD s pěti procenty. 

Naopak pod pětiprocentním prahem nutným pro vstup do dolní komory by zůstalo hnutí Přísaha (4,5 procenta), TOP 09 (4 procenta), KDU-ČSL (3 procenta) a komunisté (3 procenta). Zelení, Svobodní a SOCDEM by získali shodně 2,5 procenta hlasů. 

Domů
Sdílet
Diskuse