Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
11. července 2024 v 10:42
Čas čtení 0:42

Hvězda amerického basketbalu na poslední chvíli zrušila účast na olympiádě. Potkalo ji zranění

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Hvězda amerického basketbalu na poslední chvíli zrušila účast na olympiádě. Potkalo ji zranění
Zdroj: Wikimedia Commons / By Jose Garcia from Orlando FL, USA - Kawhi Leonard Dunk, CC BY 2.0,

Hvězdný americký basketbalista Kawhi Leonard bude chybět na nadcházejících olympijských hrách v Paříži. Z olympijského výběru USA odstoupil kvůli zánětu v kolenu.

Sportovec již kvůli zranění vynechal 12 zápasů svého domácího týmu Los Angeles Clippers. Jak uvádí agentura AP, místo Leonarda se na olympiádě představí Derrick White z týmu Boston Celtics. 

„Kawhi se v posledních týdnech připravoval na olympiádu a v Las Vegas absolvoval několik kvalitních tréninků. Byl připravený hrát. Nicméně respektuje, že americká federace a Clippers se dohodli, že pro něj bude nejlepší, když stráví léto přípravou na další sezónu,“ stojí v prohlášení americké basketbalové asociace. 

Leonard je dvojnásobným šampionem NBA, zdravotní problémy se však v jeho kariéře opakují. V posledních týdnech na něj byla upřena pozornost amerického basketbalového prostředí kvůli otázce jeho návratu na hřiště po předčasném ukončení sezóny v Clippers. 

Američané každopádně budou jako obvykle i bez jeho účasti patřit k největším favoritům basketbalového turnaje, protože v týmu stále mají jednoznačně největší počet hvězd NBA. První zápas olympijských her vypukne už 27. července mezi celky Austrálie a Španělska.

Domů
Sdílet
Diskuse