Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
22. července 2024 v 15:19
Čas čtení 0:37

Dvě zlata během deseti minut. Dvojčata z Česka ovládla evropský šampionát

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dvě zlata během deseti minut. Dvojčata z Česka ovládla evropský šampionát
Zdroj: Instagram / radamichal_

Dorostenecký evropský šampionát v Banské Bystrici zažil nebývalou podívanou. Dvojčata Nina a Michal Radovi získala dvě zlaté medaile během deseti minut.

„Úžasné, jsem strašně nadšená. Běh se mi povedl podle představ,“ napsala Nina Radová pro svazový web. Čtyř set metrů překážek zaběhla za úžasných 58 sekund. O dvě setiny si tak posunula svůj osobní rekord a vytvořila nejrychlejší čas historie šampionátu.

22. července 2024 v 8:46 Čas čtení 1:22 Měl zůstat ve sklepě. Trump reagoval na odstoupení Bidena z volebního klání Měl zůstat ve sklepě. Trump reagoval na odstoupení Bidena z volebního klání

Radová stále ještě slavila, když její bratr startoval ve stejné disciplíně. I ten byl v cíli první s časem 49,42 sekund. O 1,7 sekundy tak předběhl druhého dobíhajícího, rovněž Čecha, Marka Váňu. Nad jeho výkonem žasli experti i fanoušci. Rekord na této trati doposud držel Španěl Porass s 50,38 sekundami. Český atlet tak ukrojil téměř sekundu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jsem Atlet (@jsematlet)

Radovi se daří i v jiných disciplínách. Jako rekordman se zapsal i v halovém sedmiboji. Zazářil i na Odložilově memoriálu na mužských překážkách, kde trať zaběhl za 49,89 sekund.

Zlaté úspěchy na evropském šampionátu slavili i půlkařka Adéla Holubová, mílař Filip Toul. Stříbro si odvezli stýplaři Ema Berková a Adam Červinka.

Domů
Sdílet
Diskuse