Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
22. července 2024 v 8:46
Čas čtení 1:22

Měl zůstat ve sklepě. Trump reagoval na odstoupení Bidena z volebního klání

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Měl zůstat ve sklepě. Trump reagoval na odstoupení Bidena z volebního klání
Zdroj: TASR/AP/Joe Maiorana

„Měl zůstat ve svém sklepě,“ reagoval bývalý americký prezident Donald Trump na odstoupení Joea Bidena z kandidatury za znovuzvolením prezidentem Spojených států.

„Nikdy tu nebyl prezident, který by naší zemi způsobil takové škody, od energetické nezávislosti až po vpuštění milionů a milionů ilegálních imigrantů,“ řekl Trump pro NBC. Bidenovo odstoupení ho nepřekvapilo, podle jeho slov neměl jeho volební sok nikdy ani kandidovat. Na své sociální síti Truth Social však volil daleko ostřejší slovník.

21. července 2024 v 20:17 Čas čtení 0:33 AKTUÁLNĚ: Joe Biden odstupuje z boje o Bílý dům. O své náhradě má jasno AKTUÁLNĚ: Joe Biden odstupuje z boje o Bílý dům. O své náhradě má jasno
21. července 2024 v 17:50 Čas čtení 0:53 Pašování drog v konečníku. Kriminalisté v Česku odhalili vězeňskou síť pašeráků Pašování drog v konečníku. Kriminalisté v Česku odhalili vězeňskou síť pašeráků
21. července 2024 v 17:12 Čas čtení 0:54 Toto je teenager s nejdelšími vlasy na světě. Chce ctít tradici svého kmene Toto je teenager s nejdelšími vlasy na světě. Chce ctít tradici svého kmene

„Úřadu se chopil díky lžím, falešným médiím a tím, že neopustil svůj sklep,“ stojí například v útoku na odcházejícího prezidenta. Trump se nedávno stal obětí pokusu o atentát, po něm prohlásil, že hodlá být prezidentem všech a že je na čase táhnout za jeden provaz. Těžko říct, jestli do toho spadají i podobná vyjádření.

Biden své odstoupení oznámil v neděli. Po jeho rezignaci v následujících volbách volala jeho Demokratická strana v souvislosti s Bidenovým nepovedeným výkonem v debatě s republikánským kandidátem Donaldem Trumpem. Biden v ní působil zmateně a nebyl schopen dokončit myšlenku.

„Bylo mi největší ctí sloužit jako váš prezident. Myslím, že je v nejlepším zájmu mé strany a mé země, abych odstoupil a soustředil se pouze na prezidentské povinnosti po zbytek svého funkčního období,“ okomentoval svou rezignaci Joe Biden.

Podpora Kamaly

Na své sociální síti X podpořil Biden jako novou kandidátku za Demokraty Kamalu Harrisovou. „Dnes chci Kamalu plně podpořit a podpořit ji jako kandidátku naší strany v letošním roce. Demokraté – je čas spojit se a porazit Trumpa. Udělejme to,“ napsal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kamala Harris (@kamalaharris)

Není však jediný, několik hodin od odstoupení z kandidátky totiž Harris podpořila i spousta dalších předních Demokratů, kteří nyní prý hodlají udělat vše, co je v jejich silách, aby se stala prezidentkou.

5. října 2024 v 7:00 Čas čtení 5:26 White parties, zneužitý devítiletý chlapec a doživotí: pět otázek a odpovědí kolem rappera Diddyho White parties, zneužitý devítiletý chlapec a doživotí: pět otázek a odpovědí kolem rappera Diddyho

Vidle do toho zároveň hodil republikánský předseda americké Sněmovny reprezentantů Mike Johnson, jenž vyzval prezidenta k okamžité rezignaci. Johnson tvrdí, že pokud Biden není způsobilý na funkci prezidenta kandidovat, není ani způsobilý tuto funkci vykonávat. Svoji schopnost kandidovat nicméně Biden odstoupením nijak nerozporuje, místo toho se rozhodl učinit rozhodnutí, kterých jsou schopni jen ti nejvyšší státníci – upřednostnit zájmy země před těmi svými.

Domů
Sdílet
Diskuse