Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Karolína Fejtová
9. srpna 2024 v 15:21
Čas čtení 0:27

Česká pošta odhalila zpronevěru u sedmnácti poboček. Okrádáni byli především důchodci

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česká pošta odhalila zpronevěru u sedmnácti poboček. Okrádáni byli především důchodci
Zdroj: Česká pošta/propagační materiál/volně k užití

Dohromady se jednalo o několik milionů korun, které byly určeny na výplatu důchodů a poštovních poukázek. Případ vyšetřuje znojemská policie.

Jakmile se to Česká pošta dozvěděla, tak všem sedmnácti provozovatelům vypověděla smlouvy a podala trestní oznámení. Služby dočasně zajistí náhradní pobočky, dokud nebudou otevřené pošty Partner s novými provozovateli.

9. srpna 2024 v 12:30 Čas čtení 0:38 Hospodám hrozí pokuty v hodnotě desítek milionů. Lákaly na olympiádu Hospodám hrozí pokuty v hodnotě desítek milionů. Lákaly na olympiádu

„Starostové dotčených obcí jsou o situaci informováni. Důchody, které měly být vyplaceny na 17 poštách Partner, budou adresátům předány buď na poště, která bude poskytovat poštovní služby místo dosavadní pošty Partner, nebo pracovníky kontaktní sítě, kteří adresátům doručují listovní zásilky,“ uvedl mluvčí pošty.

Česká pošta má okolo 2900 poboček, 900 z nich provozují partneři, kterými jsou místní firmy či obecní úřady. Dle informací ČTK by se mělo jednat o firmu Ister servis.

Přesný seznam pošt, kterých se to týká, společně i s adresou náhradní pošty, najdeš zde.

Zpět
Sdílet
Diskuse