Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna-Marie Hanzlíková
7. září 2024 v 15:43
Čas čtení 0:32

Na Brněnsku otevřela první česká SMS prodejna. Nakoupíš tu bez obsluhy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na Brněnsku otevřela první česká SMS prodejna. Nakoupíš tu bez obsluhy
Zdroj: Pexels/Anna Shvets/volně k užití

Poslední léta se v Česku začínají objevovat prodejny bez obsluhy. Pomáhají třeba ve vesnicích, kde by se jinak provoz často nevyplatil. Potřeba je ale většinou aplikace či QR kód. V nové prodejně v jihomoravských Veverských Knínicích stačí jen SMSka.

To může pomoci například seniorům bez chytrého telefonu, jak píší Seznam Zprávy, které na prodejnu upozornily. O její otevření usilovala sama obec.

„V naší obci došlo k situaci, že jsme zůstali bez obchodu. Kupní síla tady není nejsilnější, protože většina obyvatel ráno vyjíždí za prací a večer se vrací, na druhou stranu tady jsou senioři, jsou tu děti. Takže jsme hledali řešení,“ popsala pro Seznam Zprávy starostka obce Zuzana Armutidisová.

7. září 2024 v 14:37 Čas čtení 0:46 Vystrojili jí oslavu a pak ji odložili. V polském babyboxu našli šestiletou dívku Vystrojili jí oslavu a pak ji odložili. V polském babyboxu našli šestiletou dívku

Pro podejnu, kterou postavila firma GET24 vyhradila obec přímo část úřadu. Přestože se s řešením s SMS zprávami snažili udělat co nejpřístupnější, dopoledne ve všední dny bude na tři hodiny stále docházet prodavačka. 

Alkohol a cigarety jsou podle informací serveru Mediaguru dostupný v oddělené alkoholové místnosti, kam se dostaneš jen po ověření věku. Prodejnu neustále kontrolují kamery s umělou inteligencí. Ke krádežím tak prý téměř nedochází.

Domů
Sdílet
Diskuse