Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
refresher team
7. září 2024 v 14:37
Čas čtení 0:46

Vystrojili jí oslavu a pak ji odložili. V polském babyboxu našli šestiletou dívku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Vystrojili jí oslavu a pak ji odložili. V polském babyboxu našli šestiletou dívku
Zdroj: Freepik/volně k použití

Babyboxy, jak už název vypovídá, obvykle vyhledávají rodiče, kteří se nemohou postarat o novorozeně. V Polsku v něm našli šestiletou dívku. Její rodina údajně měla velké finanční potíže.

O případu informoval polský deník Fakt. Dívku našli ve Varšavě 29. srpna sestry z řádu Františkánů. Byla v pořádku, okamžitě totiž dorazili i zdravotníci a policie.

Té dívka vypověděla svou adresu i jména rodičů, které se tak podařilo rychle dohledat. Otce Radka, jak ho jen křestním jménem v médiích nazývají, totiž už v hledání policie byl. Neplatil alimenty na své ostatní děti, a tak byl zadržen a vězněn dva měsíce a patnáct dní.

7. září 2024 v 13:19 Čas čtení 0:51 Výše Trumpova trestu bude známa až po volbách. Soudce zmínil tyto důvody Výše Trumpova trestu bude známa až po volbách. Soudce zmínil tyto důvody

Právě finanční problémy měly k rozhodnutí muže společně s jeho manželkou Wiolou dovést. „Měli spoustu dluhů, brali si rychlé půjčky a neměli žádnou stabilitu. Radek odjížděl do Holandska, aby si vydělal na chleba, a Wiola se starala o domácnost a jejich dceru. Dalo by se říct, že oba vedli takový život na dluh už dlouho. Teď ji všechny ty dluhy zavalily. Radek neplatil alimenty,“ řekl reportéru Faktu jeden z členů rodiny.

„Vycítil, že by šel do vězení a Wiola by zůstala sama a nedokázala by si poradit, proto si myslím, že něco takového udělali,“ dodal. Rodiče prý chtěli odjet za prací do Nizozemska.

Otec si pro odložení dívky vybral den jejích šestých narozenin. V ten den ji ještě vystrojili dětskou oslavu. 

Domů
Sdílet
Diskuse