Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
16. září 2024 v 16:43
Čas čtení 0:43

Velká voda míří do středních Čech, na horách už klesá

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Velká voda míří do středních Čech, na horách už klesá
Zdroj: FOTO TASR/AP

Horské oblasti již hlásí pokles hladiny tamních toků, voda se však přesouvá do nižších poloh.

S postupující vodou se na záplavovou vodu musí připravit zejména střední Čechy. Jak uvádí server Novinky.cz, situace je aktuálně nejkritičtější na Sázavě v Kácově na Kutnohorsku a v Nespekách na Benešovsku, kde platí třetí povodňový stupeň. V Kácově jsou některé silnice neprůjezdné, jedná se zejména o cesty do chatových oblastí či u tamního pivovaru, který důležité věci přestěhoval mimo záplavovou oblast. 

16. září 2024 v 9:50 Čas čtení 1:00 Povodně si v Česku vyžádaly první oběť. Sedm lidí se pohřešuje Povodně si v Česku vyžádaly první oběť. Sedm lidí se pohřešuje

Na velkou vodu se připravuje také Mělník, který leží na soutoku Labe a Vltavy. Město nyní čeká na další vývoj na neregulovaném Labi, kam se valí voda z východní části Čech. Kvůli průtoku Labe se počítá se zadržováním většího množství vody na Vltavské kaskádě, což má umožnit vodě odtékat. Ve městě byly také postaveny až desetimetrové protipovodňové zábrany. 

„V noci na úterý čekáme desetiletou vodu v Kostelci nad Labem a v úterý ráno dvouletou vodu v Mělníku. Odpoledne by mělo Labe kulminovat v Ústí nad Labem na úrovni dvouleté vody,“ řekla Novinkám mluvčí Povodí Labe Hana Bendová.

Domů
Sdílet
Diskuse