Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
dnes 21. září 2024 v 15:22
Čas čtení 0:42

Pivo za 375 korun. V Mnichově startuje Oktoberfest, cena piva se vyšplhala na historické maximum

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Pivo za 375 korun. V Mnichově startuje Oktoberfest, cena piva se vyšplhala na historické maximum
Zdroj: TASR/AP/Kirsty Wigglesworth

Oblíbený festival piva začal v sobotu 21. září a navštívit ho můžeš až do 6. října.

Letošní 189. ročník budou provázet i speciální bezpečnostní opatření. V reakci na srpnový teroristický útok v Solingenu a zářijový teroristický útok přímo v Mnichově jsou u vstupu připravené namátkové kontroly a detektory kovů.

Každoročně festival navštíví velké množství lidí, minulý rok se jejich počet poprvé od 80. let 20. století vyšplhal nad sedm milionů. Letos by festivalu stejně jako minulý rok mělo přát hezké počasí a návštěvnost by se tak mohla opět vyhoupnout poměrně vysoko. 

24. srpna 2024 v 8:59 Čas čtení 0:42 Útok nožem v Německu: Útočník pobodal návštěvníky festivalu, tři lidé zemřeli Útok nožem v Německu: Útočník pobodal návštěvníky festivalu, tři lidé zemřeli
19. srpna 2024 v 13:00 Čas čtení 0:16 KVÍZ: Poznáš světovou metropoli podle jediné budovy či sochy? KVÍZ: Poznáš světovou metropoli podle jediné budovy či sochy?
28. června 2024 v 18:20 Čas čtení 0:37 Lidé si stěžují na cenu piva na Oktoberfestu. Letos bude stát víc než jídlo v restauraci Lidé si stěžují na cenu piva na Oktoberfestu. Letos bude stát víc než jídlo v restauraci

Další novinkou tohoto ročníku je i cena piva. Poprvé se totiž vyšplhala nad 15 euro (asi 375 korun). Přesněji za tuplák letošní návštěvníci dle serveru Forbes zaplatí 13,60 až 15,30 eura (asi 341 až 384 korun).

Oktoberfest však není jen o pivě. Na Tereziánské louce, kde se festival pořádá, vyrostou i obchody se suvenýry a různé kolotoče.

Domů
Sdílet
Diskuse