Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Eva Thonhauserová
dnes 23. září 2024 v 10:31
Čas čtení 0:28

Ke vstupu do Velké Británie budeš brzy potřebovat nové povolení. Zaplatíš za něj pár stovek

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ke vstupu do Velké Británie budeš brzy potřebovat nové povolení. Zaplatíš za něj pár stovek
Zdroj: Unsplash/Marcin Nowak

V rámci nových pravidel pro cestování po brexitu se zavádějí elektronická povolení.

Od 2. dubna 2025 budou občané Evropské unie potřebovat ke vstupu do Spojeného království elektronické cestovní povolení (ETA). Žádost budou moci vyplnit od 5. března 2025.

23. září 2024 v 9:09 Čas čtení 0:33 Ivan Bartoš končí v čele Pirátů. Strana si bude volit nové vedení Ivan Bartoš končí v čele Pirátů. Strana si bude volit nové vedení

Od zavedení ETA budou muset cestující z EU plánovat své cesty do Velké Británie s předstihem. Bez povolení se totiž do Londýna na Big Eye jen tak nepodíváš. A neplatí to samozřejmě jenom pro Anglii, ale i Skotsko, Severní Irsko nebo Wales.

Povolení bude platit dva roky a lze jej použít pro vícero cest do Británie. Poplatek za něj bude činit deset liber (tedy zhruba 300 korun). Ministerstvo rovněž upozornilo, že povolení bude vázáno na cestovní pas. Pokud dojde ke změně dokladu, bude muset osoba o povolení požádat znovu. Nové pravidlo se netýká Irska. 

Domů
Sdílet
Diskuse