Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Anna Vondráková
včera 24. září 2024 v 13:11
Čas čtení 0:41

Chtěli od známého získat 35 milionů s falešnou závětí. Místo toho míří do vězení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Chtěli od známého získat 35 milionů s falešnou závětí. Místo toho míří do vězení
Zdroj: Wiki Commons / volně k užití

Čtveřice mužů se obrátila i na Nejvyšší soud, ten ale rozsudek potvrdil.

Na případ upozornil server Novinky, celé rozhodnutí je veřejně dostupné v databázi Nejvyššího soudu. Přidáno tam bylo nedávno, ačkoliv se muži o podvod pokusili už v roce 2016, finální podobu dostal rozsudek až letos v červnu. Odsouzená čtveřice si za oběť podvodu vybrala svého známého.

V rámci našeho dědického práva rozlišujeme závěť holografickou (psanou vlastní rukou) a alografní. Ta může být zhotovena například na počítači či psacím stroji, je k ní však potřeba i podpis dvou svědků. Ty si autor podvodu také sehnal a i ti nakonec skončí ve vězení.

Seznam odsouzených doplňuje i advokát z Bratislavy, kterého si hlavní organizátor akce najal. Ten sice u Nejvyššího soudu napadal znalecké posudky ohledně nepravého podpisu a tvrdil, že rozsudek stojí na extrémním nesouladu s provedenými důkazy, soudce ale jeho námitky smetl ze stolu a poslal ho za mříže na pět let.

Proti původnímu rozhodnutí se až do Brna odvolala i dvojice svědků, jeden z nich například apeloval na to, že je invalidním důchodcem a pečuje o dva syny, druhý zase tvrdil, že nevěděl co podepisuje. 

Domů
Sdílet
Diskuse