Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Eva Thonhauserová
včera 27. září 2024 v 9:01
Čas čtení 0:31

První předpověď na zimu: Meteorologové popsali, jaké budou Vánoce. Jejich vyhlídky tě nepotěší

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
První předpověď na zimu: Meteorologové popsali, jaké budou Vánoce. Jejich vyhlídky tě nepotěší
Zdroj: TASR/AP

Počasí v Evropě ovlivní jev La Niña.

Předpokládá se, že zima 2024/2025 bude ovlivněna slabou fází La Niña, která způsobí mírnější počasí v mnoha částech Evropy. Ve střední a jižní Evropě včetně Česka se očekává teplejší zima s menší pravděpodobností sněhové nadílky o Vánocích. Bílé Vánoce jsou tak nepravděpodobné.

26. září 2024 v 11:38 Čas čtení 0:48 Na Floridu se řítí nebezpečný hurikán. Úřady evakuují tisíce lidí, hrozí katastrofické následky Na Floridu se řítí nebezpečný hurikán. Úřady evakuují tisíce lidí, hrozí katastrofické následky

Kde se naopak můžou těšit na tradičně chladnou zimu, jsou země Skandinávie. Zbytek Evropy by se měl však podle meteorologů připravit spíše na nadprůměrné teploty, informuje Severe Weather.

Jev La Niña je součástí globálního klimatického cyklu, který ovlivňuje počasí na celém světě. Při poklesu teplot v tropických oblastech Tichého oceánu, jak předpovídá fáze La Niña v roce 2024, dochází ke změnám srážkových a teplotních podmínek. Tento jev často způsobuje, že v některých částech Evropy nastávají mírnější zimy, což se projeví právě i u nás, kde budou teploty vyšší než obvykle. 

Zpět
Sdílet
Diskuse