Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna Vondráková
dnes 14. října 2024 v 14:47
Čas čtení 1:06

Hřib se vyjádřil ke kauze ohledně dopravního podniku. Žádá, aby jeho šéf odstoupil

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Hřib se vyjádřil ke kauze ohledně dopravního podniku. Žádá, aby jeho šéf odstoupil
Zdroj: Refresher/David Marcin

Podle něj nezvládl vyřešit problematičnost projektu Komplexního bezpečnostního systému metra. Jeho odvolání už prý navrhoval dříve.

„Ohledně současného dění v @DPPOficialni mne policie nijak nekontaktovala. Dostupné informace jsou ale závažné. Proto očekávám okamžitou rezignaci ředitele Petra Witovského. Jinak budu navrhovat jeho odvolání,“ napsal Zdeněk Hřib (Piráti) na síti X.

Podle něj zástupci Pirátů už delší dobu Witowského upozorňovali na problémy, kterým projekt čelil. Ten je však nezvládl vyřešit. „Zároveň připomínám, že pana Witovského jsem navrhoval odvolat už dříve a prosazoval jsem proto obsazení pozice ředitele dopravního podniku na základě transparentního výběrového řízení. Nedostal jsem k tomu ale dostatečnou podporu dozorčí rady. Věřím, že teď už všichni chápou podstatu problému,“ dodal.

Naopak člen dozorčí rady DPP a předseda magistrátního kontrolního výboru Ondřej Prokop (ANO) chce odvolat Hřiba. I on potvrdil, že by se měla policejní akce týkat IT zakázky na bezpečnostní systém v metru. „Měli bychom jednat rychle, pokud se potvrdí, že ředitel DPP je mezi obviněnými, tak by měl okamžitě skončit on i pan Hřib,“ řekl Novinkám.

30. srpna 2023 v 10:27 Čas čtení 1:51 Zpoplatněný vjezd do celého centra Prahy je vymyšlená blbost, tvrdí Hřib. Kterých částí se má mýto týkat? Zpoplatněný vjezd do celého centra Prahy je vymyšlená blbost, tvrdí Hřib. Kterých částí se má mýto týkat?

V budově pražského dopravního podniku dnes zasahovala Národní centrála proti organizovanému zločinu. Podle informací serveru Novinky má jít o součást vyšetřování v korupční kauze Dozimetr. Obviněno je údajně 13 osob, zda je mezi nimi i Petr Witowski, není jisté, policisté ho však odvezli k výslechu.

„Dozor v této věci vykonává státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Praze. Trestní stíhání 13 osob bylo zahájeno pro úplatkářské trestné činy související s plněním veřejných zakázek Dopravního podniku hl. m. Prahy,“ uvedl státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Praze Adam Borgula.

Domů
Sdílet
Diskuse