Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Tereza Šnajdrová
3. května 2023 17:02
Čas čtení 0:35

Didaktický test z českého jazyka 2023: Takto vypadalo zadání, zvládl*a bys maturitu?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Didaktický test z českého jazyka 2023: Takto vypadalo zadání, zvládl*a bys maturitu?
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Studenti středních škol a gymnázií z celého Česka dnes psali maturitní didaktický test z českého jazyka. Známe jeho zadání.

Tento týden se v rámci maturitních zkoušek píší didaktické testy. V úterý 2. května studenti a studentky zasedli u didaktických testů z matematiky a angličtiny a dnes na ně čekaly testy z českého jazyka. CERMAT nyní zveřejnil jejich zadání, a i ty si tedy můžeš zkusit, zda bys maturitní testy zvládl*a, nebo ne.

30. dubna 2023 8:30 Čas čtení 0:15 Kvíz: Zkus si maturitu z českého jazyka Kvíz: Zkus si maturitu z českého jazyka

Didaktický test z českého jazyka obsahuje 32 úloh, na kterých mohlo studentstvo nasbírat až 50 bodů. Pro úspěšné složení maturitní zkoušky pak muselo pokořit hranici 44% úspěšnosti. 

Takto letos vypadala maturitní zkouška z českého jazyka:

Pokud budeš skládat maturitu až na podzim, zcela jistě se ti bude hodit náš velký maturitní speciál. Dozvíš se v něm, na co všechno se musíš připravit, jaké pomůcky si můžeš vzít s sebou k didaktickým testům i další potřebné informace. Maturitní testy z uplynulých let si pak můžeš vyzkoušet v našich kvízech z českého jazyka, matematiky nebo anglického jazyka

Domů
Sdílet
Diskuse