Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
20. května 2023 16:18
Čas čtení 0:36

Rusku se podařilo dobýt Bachmut, tvrdí Prigožin. Kyjev se k situaci zatím nevyjádřil

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusku se podařilo dobýt Bachmut, tvrdí Prigožin. Kyjev se k situaci zatím nevyjádřil
Zdroj: Screenshot/Twitter/@AZgeopolitics

Zakladatel ruské žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin v sobotu uvedl, že se ruské straně podařilo získat úplnou kontrolu nad městem Bachmut na východě Ukrajiny. Kyjev na toto prohlášení zatím nereagoval. O události informuje TASR.

Prigožin dobytí Bachmutu oznámil ve videu, které zveřejnil na platformě Telegram. Na záběrech drží v rukou ruskou vlajku, za ním stojí vojáci a v dálce jsou slyšet výbuchy. Mimo jiné Prigožin ve videu uvedl, že wagnerovci získali nad Bachmutem úplnou kontrolu v sobotu kolem poledne. „Získali jsme úplně celé město, od domu k domu,“ řekl. Dodal, že jeho bojovníci se z Bachmutu stáhnou 25. května, aby si odpočinuli. 

Agentura Reuters, jejímž prostřednictvím o události informuje TASR, uvedla, že Prigožinova tvrzení nedokáže nezávisle ověřit. Kyjev v uplynulých dnech několikrát hlásil, že ukrajinské armádě se podařilo postoupit na frontové linii v okolí Bachmutu.

Boje o Bachmut v Doněcké oblasti probíhají již od loňského srpna. Jedná se o nejdelší a nejkrvavější bitvu od vypuknutí války na Ukrajině před více než rokem. V tomto městě žilo před vypuknutím války přibližně 70 000 lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse