Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
22. června 2023 9:20
Čas čtení 0:32

Ukrajinské jednotky zaútočily na Čonharský most mezi Chersonskou oblastí a Krymem

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ukrajinské jednotky zaútočily na Čonharský most mezi Chersonskou oblastí a Krymem
Zdroj: NASA

Ukrajinské jednotky podnikly útok na most spojující Ruskem nezákonně anektovaný poloostrov Krym s Chersonskou oblastí na jihu Ukrajiny. Ve čtvrtek to uvedl Moskvou dosazený šéf Chersonské oblasti Vladimir Saldo. TASR informuje na základě AFP a Guardian.

Útok na Telegramu potvrdil i Moskvou dosazený gubernátor okupovaného Krymu Sergej Aksjonov, podle něhož si noční ostřelování nevyžádalo žádné oběti. Podle listu The Guardian byl terčem útoku Čonharský most.

21. června 2023 18:35 Čas čtení 0:46 V Česku ve středu padly teplotní rekordy na čtyřech místech V Česku ve středu padly teplotní rekordy na čtyřech místech

Saldo naznačil, že Ukrajinci na most útočili střelami dlouhého doletu Storm Shadow. Tyto střely Kyjevu v květnu dodala Británie. Útok údajně poškodil silniční infrastrukturu a doprava musela být odkloněna na jiný most.

The Guardian připomíná, že loni v říjnu došlo i k výbuchu na Kerčském mostě spojujícím Krasnodarský kraj a anektovaný Krym. Na mostě tehdy vybuchl kamion a následně se vznítily palivové nádrže na železniční části mostu. Část mostovky pro auta se zhroutila. Podle oficiálních údajů zahynuli čtyři lidé.

19. června 2023 14:27 Čas čtení 1:55 Rusko do boje nasazuje „vojáky na jedno použití“. Identity padlých ve válce na Ukrajině ukazují měnící se taktiku agresora Rusko do boje nasazuje „vojáky na jedno použití“. Identity padlých ve válce na Ukrajině ukazují měnící se taktiku agresora


Ředitel ukrajinské tajné služby (SBU) Vasyl Maluk na konci května potvrdil účast Kyjeva, když uvedl, že SBU přijala „určitá opatření“ k „odříznutí“ této pro Rusko důležité logistické trasy.

Domů
Sdílet
Diskuse