Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková TASR
6. září 2023 16:13
Čas čtení 0:40

Řecko, Turecko a Bulharsko zasáhly velké povodně, zemřelo devět lidí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Řecko, Turecko a Bulharsko zasáhly velké povodně, zemřelo devět lidí
Zdroj: Twitter/@greekcitytimes

Bouře zvaná Daniel v pondělí zasáhla Řecko, kde způsobila sesuvy půdy a škody na majetku. Déšť postihl i některé části Turecka a Bulharska.

Řečtí hasiči vyprostili ve středu tělo starší ženy v obci Paltsi ve střední oblasti země. Podle mluvčího tamních hasičů se její tělo našlo pod hromadou dřeva. Počet obětí přívalových dešťů v Řecku tak stoupl na dvě. Další osoby jsou pohřešovány.

V řeckém Volosu v důsledku bouře přišel v úterý o život farmář, na kterého se zřítila podemletá stěna. Přívalový déšť poškodil i část budovy domova důchodců, odkud záchranáři v úterý večer převezli do bezpečí asi 94 lidí.

První mrtvé hlásí i Turecko. Tam bouřka připravila o život už nejméně pět lidí. Tři z nich zahynuli v kempu na severozápadě země, další dvě osoby zemřely v Istanbulu.

Bouřky a následné záplavy na jihozápadním pobřeží Černého moře si vyžádaly nejméně dvě oběti na životech i v Bulharsku. Další tři lidé jsou pohřešováni. Voda pronikla i do mnoha bulharských hotelů. Podle místních médií se situace v Bulharsku mírně zklidnila. 

Domů
Sdílet
Diskuse