Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
19. září 2023 10:31
Čas čtení 1:01

„Byla to kampaň!“ Fotbalové Ústí nakonec nehráče za půl milionu neangažuje, chtělo upozornit na protekci

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
„Byla to kampaň!“ Fotbalové Ústí nakonec nehráče za půl milionu neangažuje, chtělo upozornit na protekci
Zdroj: ČTK / Petrášek Radek

Žádných půl milionu korun, žádný fotbalový nehráč v sestavě třetiligového českého týmu. Fotbalové Ústí nad Labem šlo s pravdou ven, kauza Podhajský nebyla pravdivá. Přestože vedení klubu ujišťovalo celý svět, že angažuje mladíka za úplatu, není tomu tak.

„Je to pravda. Normálně v tom pokračujeme,“ ujišťoval před několika dny Refresher viceprezident fotbalového klubu FK VIAGEM Ústí nad Labem Martin Prokeš, že Martin Podhajský, údajný dvaadvacetiletý mladík, jenž nikdy nehrál fotbal, nastoupí v kádru ze třetí nejvyšší fotbalové soutěže za úplatu 500 tisíc korun od svého bohatého otce.

15. září 2023 11:39 Čas čtení 2:09 Ústí nad Labem šokuje zahraniční média i sportovní svět. Otec zaplatil synovi místo v sestavě, jenže ten fotbal nikdy nehrál Ústí nad Labem šokuje zahraniční média i sportovní svět. Otec zaplatil synovi místo v sestavě, jenže ten fotbal nikdy nehrál

Mediální pozornost, kterou si tento krok získal, byla neuvěřitelná. Věnoval se jí celý svět včetně největších sportovních kanálů, pořadů, bulvárních deníků a stránek na sociálních sítích.

Pravda je jinde

Klub však zkraje týdne otočil. „Chtěli jsme upozornit na obecný problém, který je nejen ve fotbale, ale celkově ve sportu, co se týče protekce a bohatých tatínků,“ uvedl Prokeš pro web TN.cz. „My jsme se s tím za dva měsíce působení v klubu setkali několikrát, že za místo v základní sestavě dostaneme nové dresy, vybavení, a tohle byl náš způsob, jak jsme na to chtěli upozornit,“ komentoval situaci s tím, že když se zpráva dostala do světa, začal klub dostávat nabídky za angažování hráčů z celého světa.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FK VIAGEM Ústí nad Labem (@fkviagemusti)

Příběh, který měl údajně pokračovat až do jara, což mělo dát „novému hráči“ čas na zapracování do sestavy, tréninky a další záležitosti a divákovi zároveň vhled do života „protekčního spratka“, prý nakonec získal kýženou pozornost mnohem dříve.

Klub tím chtěl upozornit na nadaci, která má pomoci znevýhodněným dětem. „Oslavujeme, že Martin Podhajský, který měl za úkol vyhajpovat nadaci, jež má pomáhat dětem, co neměly štěstí, uspěl. Celý projekt se tak ukončil o půl roku dřív,“ dodal ředitel Přemysl Kubáň.

Domů
Sdílet
Diskuse