Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
12. října 2023 v 10:44
Čas čtení 1:05

Ochladí se o více než 10 stupňů, do kdy si užiješ babí léto?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ochladí se o více než 10 stupňů, do kdy si užiješ babí léto?
Zdroj: Unsplash/Erik Witsoe/volně k užití

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal předpověď počasí na následujících sedm dní a vypadá to, že už opravdu přijde podzimní ochlazení. A s ním i déšť a přeháňky.

Ve čtvrtek bude polojasno, na severozápadě oblačno, ráno a dopoledne na Moravě místy mlhy. Přes den se obloha postupně od severozápadu zatáhne a mraky přinesou déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 18 až 22 stupni, na západě a severu Čech bude kolem 17, na jižní Moravě může být až kolem 24. 

Zataženo až oblačno vydrží i v pátek, zejména na severu země může i pršet. Během dne bude ale oblačnost postupně ubývat a obloha se téměř vyjasní. Teploty dosáhnou na 21 až 25 stupňů.

11. října 2023 v 9:15 Čas čtení 0:49 Předpověď: Do kdy vydrží teplé počasí? Víme, kdy přijde sníh Předpověď: Do kdy vydrží teplé počasí? Víme, kdy přijde sníh

První víkendový den bude ještě ve znamení babího léta. Obloha bude jasná nebo polojasná, na Moravě místy mlhy nebo nízká oblačnost a teplota vzduchu bude mezi 22 až 26 stupni. V Čechách začne během dne přibývat oblačnost s deštěm nebo přeháňkami, na Moravě a ve Slezsku až později večer od severozápadu, ojediněle mohou přijít i bouřky.

V neděli začne podzimní sychravo

V neděli bude na většině území střídavě oblačno a bude pršet. V polohách nad 900 m se postupně srážky promění i na sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na 8 až 4 stupně, přes den na 9 až 13 stupňů, na jižní Moravě ale může být až 15.

Většinu pondělí bude polojasno, mohou se ale objevit přeháňky, zejména na severu a severovýchodě, nad 600 m i sněhové. V noci může teplota klesnout až na 1 stupeň nad nulou, budou přízemní mrazíky. Přes den bude nanejvýš 8 až 12 stupňů. 

8. října 2023 v 10:42 Čas čtení 1:14 Předpověď počasí: V Česku už padal první sníh. Jaké teploty přinese příští týden? Předpověď počasí: V Česku už padal první sníh. Jaké teploty přinese příští týden?

Od úterý do čtvrtka bude podle meteorologů většinou polojasno, v druhé polovině týdne bude přibývat oblačnost a může i sprchnout. Noční teploty se už dostanou do minusu, denní teploty se budou pohybovat mezi 8 až 13 stupni.

Domů
Sdílet
Diskuse