Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková TASR
24. října 2023 v 16:59
Čas čtení 0:35

V Severním moři se srazily dvě lodě, jedna šla ke dnu. Na místě jsou mrtví

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Severním moři se srazily dvě lodě, jedna šla ke dnu. Na místě jsou mrtví
Zdroj: vesselfinder.com

Úterní srážka dvou nákladních lodí v Severním moři u ostrova Helgoland si vyžádala nejméně jednu oběť. Několik dalších námořníků se pohřešuje. Jedna z lodí se podle německých úřadů potopila.

Loď Verity plující pod britskou vlajkou se po srážce potopila. Německá námořní pátrací a záchranná služba (DGzRS) uvedla, že z vody se podařilo zachránit dvě osoby. Záchranáři pátrají po dalších pohřešovaných.

Loď směřovala z německých Brém do anglického přístavu Immingham. K nehodě došlo ráno přibližně 22 kilometrů jihozápadně od ostrova Helgoland a 31 kilometrů severovýchodně od ostrova Langeoog. 

Druhá loď, Polesie, plující pod bahamskou vlajkou, zůstala na hladině. Na její palubě se nacházelo 22 osob směřujících z Hamburku do španělského přístavu La Coruña.

Do záchranné akce se zapojila i výletní loď Iona, která se v době srážky nacházela v této oblasti. Na její palubě jsou lékaři, kteří mohou lidi v případě potřeby ošetřit. Další zdravotníky na místo nehody dopravil vrtulník.

Do záchranných prací jsou nyní také zapojeny tři záchranné lodě, policejní čluny, pátrací letadlo a helikoptéra. Podle serveru Independent již po čtyřech nezvěstných námořnících pátrají také profesionální potápěči. 

Domů
Sdílet
Diskuse