Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
31. října 2023 v 17:19
Čas čtení 0:21

Tragický útok na uprchlický tábor v Gaze. Zemřelo 50 lidí, 150 je zraněno

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tragický útok na uprchlický tábor v Gaze. Zemřelo 50 lidí, 150 je zraněno
Zdroj: TASR/AP/Fatima Shbair

Při údajném izraelském bombardování, které v úterý zasáhlo obytné domy v uprchlickém táboře Džabalja na severu Pásma Gazy, mělo zemřít nejméně 50 lidí a asi 150 jich bylo zraněno.

Na snímcích z místa bylo vidět nejméně 47 těl obětí, které byly podle agentury AFP po útoku vytaženy zpod trosek domů v hustě obydleném táboře. Jeden z obyvatel popsal úder jako „zemětřesení“, které otřáslo celým uprchlickým táborem.

Izraelská armáda se k útoku bezprostředně nevyjádřila ani jej nekomentovala. Již dříve však uvedla, že „hluboko uvnitř Pásma Gazy“ probíhají intenzivní boje mezi izraelskými silami a palestinským militantním hnutím Hamás.

Izrael podniká útoky na Pásmo Gazy v reakci na útok Hamásu ze 7. října, při kterém na izraelském území zahynulo více než 1400 lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse