Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
2. ledna 2024 15:43
Čas čtení 0:37

PŘEDPOVĚĎ: Na horách silně zaprší, hladiny řek mohou opět stoupat

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
PŘEDPOVĚĎ: Na horách silně zaprší, hladiny řek mohou opět stoupat
Zdroj: Unsplash/Erik Witsoe/volně k užití

Meteorologové varují před vydatnými srážkami, které se od úterního do čtvrtečního dopoledne očekávají především v horských oblastech.

Pršet bude hlavně na Šumavě, v Krkonoších a v Jizerských horách, kde může během 48 hodin spadnout mezi 60 až 80 milimetry srážek. Na hřebenech hor se očekává okolo 30 milimetrů nového sněhu. 

Oteplení meteorologové očekávají během noci na středu, kdy se bude hranice sněžení zvyšovat a napadlý sníh začne odtávat. 

Hladiny řek se opět zvýší

Kvůli předpovídaným srážkám se očekává vzestup hladin vodních toků, které odvádí vodu z horských a podhorských oblastí Čech. Prvního stupně povodňové aktivity mohou dosáhnout toky odvodňující horské oblasti Čech a Vysočiny. Překročení druhého stupně se pak očekává v povodí horní Radbuzy, horního toku Otavy, horního Labe a horní Vltavy. 

Domů
Sdílet
Diskuse