Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
10. ledna 2024 9:15
Čas čtení 0:50

Ozbrojenci vtrhli do televize v přímém přenosu, měli pušky a vzali si zaměstnance jako rukojmí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ozbrojenci vtrhli do televize v přímém přenosu, měli pušky a vzali si zaměstnance jako rukojmí
Zdroj: FOTO TASR/AP

Skupina maskovaných ozbrojenců v úterý vtrhla do studia ekvádorské veřejnoprávní televize. Několik novinářů a zaměstnanců vzali ozbrojenci jako rukojmí. Policie je později zadržela.

„Nestřílejte, nestřílejte,“ křičela jedna žena na živých záběrech ze studia, během nichž se v pozadí ozývaly zvuky podobné výstřelům. Útočníci vyzbrojení puškami a granáty nebo výbušninami přinutili vyděšené zaměstnance televize lehnout si na podlahu. Nebylo bezprostředně jasné, zda byl někdo zraněn, k žádným obětem však nedošlo.

10. srpna 2023 11:05 Čas čtení 0:32 VIDEO: Atentátník v Ekvádoru zastřelil kandidáta na prezidenta. Policie ho následně zneškodnila VIDEO: Atentátník v Ekvádoru zastřelil kandidáta na prezidenta. Policie ho následně zneškodnila

Přímý přenos z televizního studia TC v Guayaquilu pokračoval ještě 30 minut. Následně přijeli policisté. Podle ekvádorské generální prokuratury bylo všech 13 osob, které vtrhly do televizní stanice, zatčeno a čelí obvinění z terorismu, uvedla agentura AP.


Bezpečnostní situace v Ekvádoru se dramaticky zhoršila poté, co jeden z nejmocnějších ekvádorských zločineckých bossů José Adolfo Macias v neděli uprchl z vězení. Zločinecké gangy následně vyhlásily „válku“ policii, armádě a dalším státním orgánům.

Prezident zavedl zákaz vycházení

Z různých částí země byly hlášeny výbuchy, vzpoury ve věznicích a únosy policistů. Stanici metra u prezidentského paláce v hlavním městě Quito střeží vojáci. Ekvádorský prezident Daniel Noboa v pondělí vyhlásil 60denní výjimečný stav, který mimo jiné zavádí celostátní zákaz nočního vycházení a vojenské hlídky ve věznicích. Po úterním ozbrojeném vniknutí do televizní stanice vydal prezident další dekret, v němž prohlásil, že situace v zemi se vyhrotila na úroveň „vnitřního ozbrojeného konfliktu“.

9. ledna 2024 8:41 Čas čtení 1:32 Masový vrah Breivik není spokojen s podmínkami za mřížemi. Tvrdí, že porušují jeho lidská práva Masový vrah Breivik není spokojen s podmínkami za mřížemi. Tvrdí, že porušují jeho lidská práva
Domů
Sdílet
Diskuse