Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
10. srpna 2023 11:05
Čas čtení 0:32

VIDEO: Atentátník v Ekvádoru zastřelil kandidáta na prezidenta. Policie ho následně zneškodnila

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Atentátník v Ekvádoru zastřelil kandidáta na prezidenta. Policie ho následně zneškodnila
Zdroj: FOTO TASR/AP

Ekvádorský prezidentský kandidát Fernando Villavicencio byl smrtelně postřelen, když opouštěl předvolební mítink v hlavním městě Quitu. Muž podezřelý z jeho zabití měl později zahynout při přestřelce s policií.

Villavicencio dříve pracoval jako žurnalista, během své kariéry byl mimo jiné spolupracovníkem britského deníku The Guardian. V rámci své prezidentské kampaně otevřeně kritizoval organizovaný zločin a jeho vazby na ekvádorskou politiku.

14. června 2019 0:08 Čas čtení 0:00 Ekvádorský ústavní soud legalizoval manželství homosexuálů Ekvádorský ústavní soud legalizoval manželství homosexuálů

Videa z mítinku, která se objevila na sociálních sítích, zachycují Villavicencia, jak v obklopení své ochranky a příznivců míří k přistavenému autu. Poté, co usedne dovnitř, se začne ozývat střelba.

 

Prezident země Guillermo Lasso v televizním projevu oznámil, že se kvůli incidentu nechystá přesunout termín voleb. V průběhu hlasování budou volební místnosti hlídány příslušníky armády.

14. června 2023 7:29 Čas čtení 0:35 „Všechny nás to vyděsilo.“ Žena zaklepala na rakev během vlastního pohřbu „Všechny nás to vyděsilo.“ Žena zaklepala na rakev během vlastního pohřbu

Zpráva o smrti prezidentského kandidáta přichází v době, kdy tato malá jihoamerická země čelí šokujícímu nárůstu násilné trestné činnosti. Počet trestných činů se v Ekvádoru mezi lety 2020–2022 zdvojnásobil. Jedním z důvodů je i geografická poloha země, která leží mezi Peru a Kolumbií, tedy jedněmi z největších producentů kokainu na světě. 

 
Domů
Sdílet
Diskuse