Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Samuel Valent
7. února 2024 13:40
Čas čtení 1:12

Problém s dětskými gangy na Slovensku: Za mlácení lidí se hodnotí zvráceným bodovým systémem

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Problém s dětskými gangy na Slovensku: Za mlácení lidí se hodnotí zvráceným bodovým systémem
Zdroj: Pexels/volně k užití

Podle policie se obvykle scházejí vedle cyklostezky u čerpací stanice poblíž centra města.

Ve Spišské Nové Vsi na Slovensku mají problém s dětskými a mládežnickými gangy. V noci napadají kolemjdoucí. Vytvořily si vlastní pravidla, podle kterých dostávají určitý počet bodů v závislosti na věku oběti, uvádí TA3.

7. února 2024 7:00 Čas čtení 3:17 Ukrajinci v Česku dávky nevysávají, realita je drsná. Nesmí mít úspory, nejhůř jsou na tom ženy Ukrajinci v Česku dávky nevysávají, realita je drsná. Nesmí mít úspory, nejhůř jsou na tom ženy

Mladí útočníci se obvykle scházejí u cyklostezky u čerpací stanice nedaleko centra města. Šéf městské policie ve Spišské Nové Vsi Ľubomír Chroust prozradil, že zatím vědí o dvou skupinách mladých mužů. „Jsou to žáci od osmých a devátých tříd až po středoškoláky. Mají novou formu zábavy. Přepadávají nevinné lidi, kteří se pohybují v centru města a v klidnějších oblastech ve večerních hodinách,“ dodal s tím, že mladíci útočí hlavně zezadu.

Za šedesátiletého muže 10 bodů

Útočníci si také vytvořili vlastní hierarchii, na jejímž vrcholu je ten, kdo získá nejvíce bodů. Body udělují podle věku oběti. Například pokud napadnou šedesátiletého člověka, získají 10 bodů. Pokud je mu 50 let, dostanou 20 bodů.

Livia Franková, matka jedné z obětí, prozradila, že její syn, a dokonce i manžel byli několikrát napadeni. Poprvé jejího syna útočníci zbili asi před půl rokem, kdy ho kopli do hlavy. Chlapci se však podařilo utéct. Tím však řádění útočníků bohužel neskončilo. Před několika měsíci ho chytili znovu a udeřili ho pěstí do obličeje.

6. února 2024 13:30 Čas čtení 0:32 Českem se šíří další podvodné SMS zprávy. Takhle je rozeznáš Českem se šíří další podvodné SMS zprávy. Takhle je rozeznáš

Po pár dnech ho přepadli znovu. „Ve výšce půl metru ho drželi za vlasy a kopali ho do obličeje. Zavolali jsme policii, jeli jsme na urgent. Podle lékaře bylo nevyhnutelné CT, chirurgické ošetření, léčba očí, případně neurologická léčba. Je na neschopence, nemluvě o psychickém traumatu,“ uvedla Franková pro TA3.

Nakonec před pár dny napadli i jejího muže. „Slovně nás napadli, říkali si mezi sebou: Aha, to je ten, kterému jsi zmlátil syna.“ Hned poté udeřili jejího padesátiletého manžela dvakrát pěstí do obličeje.

Městská policie v současné době po útočnících intenzivně pátrá. Získané informace předává státní policii. Na jejich seznamu je zatím 28 mladých členů gangu.

Domů
Sdílet
Diskuse