Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
6. února 2024 13:30
Čas čtení 0:32

Českem se šíří další podvodné SMS zprávy. Takhle je rozeznáš

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Českem se šíří další podvodné SMS zprávy. Takhle je rozeznáš
Zdroj: Pixabay/niekverlaan/volně k užití

Vynalézavost podvodníků využívajících internetové prostředí zřejmě nezná mezí. Digitální a informační agentura (DIA) varuje před podvodnými SMS zprávami, které vyzývají k přihlášení do eGovernmentu.

„OBCAN: Vase refundace dani za rok 2023 je pripravena, prihlaste se zde: http://obcan.c z-gov-e. net/, abyste mohli uplatnit narok,“ stojí v textové zprávě. Odkaz podle agentury vede na falešnou přihlašovací stránku, která je k nerozeznaní od Portálu občana. 

Jak rozeznat podvod?

Před rozkliknutím odkazu je vždy nutné zkontrolovat, zda se jedná o správnou URL adresu. Veškeré odkazy na Portál občana vždy končí doménou gov.cz. V opačném případě se jedná o podvod. Agentura vyzývá všechny, kteří obdrželi podvodné zprávy, aby se ozvali a umožnili tak administrátorům podvodné weby zablokovat. 

Domů
Sdílet
Diskuse