Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Aneta Gospičová
19. února 2024 10:34
Čas čtení 0:25

Špatný signál a bolesti hlavy. Zemi zasáhne geomagnetická bouře

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Špatný signál a bolesti hlavy. Zemi zasáhne geomagnetická bouře
Zdroj: NASA

Nejintenzivněji půjde geomagnetickou bouři pocítit v prvních dvou dnech.

Za několik hodin zasáhne Zemi geomagnetická bouře střední intenzity. Národní úřad pro oceán a atmosféru (NOAA) uvádí, že bouře bude mít třídu G1–G2 a zasáhne nás 19.–20. února, informuje iMeteo.sk.

19. února 2024 8:51 Čas čtení 1:02 PŘEDPOVĚĎ: Česko si na jaro bude muset zatím počkat. Co tě čeká tento týden? PŘEDPOVĚĎ: Česko si na jaro bude muset zatím počkat. Co tě čeká tento týden?

Geomagnetická bouře může způsobit krátkodobé výpadky signálu a nepříznivě ovlivnit osoby s oslabenou imunitou. Lidé mohou pociťovat únavu, bolesti hlavy nebo malátnost. Bouře může zviditelnit polární záři, která se objeví za polárním kruhem a v severních oblastech Evropy. Nejintenzivněji ji půjde pocítit v prvních dvou dnech.

Astronomové z Institutu aplikované geofyziky NASA zaznamenali v pátek (16. února) sluneční erupci X2,5 ze sluneční skvrny AR3575. Tyto erupce mají významný dopad na Zemi, protože se nacházejí v blízkosti západní části Slunce. 

Domů
Sdílet
Diskuse