Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
20. února 2024 12:40
Čas čtení 0:31

Ještě stíháš. Termín pro podání přihlášek na střední školy se o den prodloužil

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ještě stíháš. Termín pro podání přihlášek na střední školy se o den prodloužil
Zdroj: Flickr/World Economic Forum/volně k užití

Ministr školství Mikuláš Bek (STAN) o jeden den prodloužil termín pro podávání přihlášek na střední školy, tedy do půlnoci ze středy 21. února na čtvrtek 22. února.

Bek to v úterý řekl na tiskové konferenci. Důvodem prodloužení termínu je podle něj zpoždění při zahájení elektronického podávání přihlášek, výpadky elektronického systému a snaha zmírnit stres rodičů při podávání přihlášek. Původně měl termín podávání přihlášek pro první kolo přijímacího řízení skončit právě dnes, 20. února.

20. února 2024 12:00 Čas čtení 1:15 ČEZ, Škoda i McDonald’s. Tohle jsou top zaměstnavatelé 2024 ČEZ, Škoda i McDonald’s. Tohle jsou top zaměstnavatelé 2024

Uchazeči a uchazečky se letos mohou nově hlásit elektronicky s využitím ověřené identity zákonného zástupce. Přihlášky mohou podávat i takzvanou hybridní formou, tedy kombinací tištěných přihlášek s podporou elektronického systému, případně stejně jako v předchozích letech papírovou formou. Přihlášku si mohou podat až na tři obory.

Podle nedávného vyjádření ředitele organizace odpovědné za přípravu přijímacího řízení Cermat Miroslava Krejčího by se na střední školy mohlo letos hlásit asi 130 tisíc až 135 tisíc uchazečů a uchazeček. 

Přehled toho, jak se přihlásit, pro tebe Refresher sepsal v tomhle článku.

Domů
Sdílet
Diskuse