Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Peclová
20. února 2024 12:00
Čas čtení 1:15

ČEZ, Škoda i McDonald’s. Tohle jsou top zaměstnavatelé 2024

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČEZ, Škoda i McDonald’s. Tohle jsou top zaměstnavatelé 2024
Zdroj: ČEZ/propagační materiál

Skupina ČEZ obhájila pozici nejžádanějšího zaměstnavatele u českých vysokoškoláků a vysokoškolaček, nově i středoškoláků a středoškolaček.

Ve 13. ročníku studie Asociace Studentů a Absolventů (ASA) hlasovalo 11 416 studentů a studentek vysokých škol a 4 118 studentů a studentek středních škol. Jednoznačným vítězem napříč obory je Skupina ČEZ. Chtějí pro ni pracovat nejlepší studenti technických fakult. Vyplývá to z tiskové zprávy

19. února 2024 7:00 Čas čtení 0:31 Vědci odhalili maximální věk, kterého se může člověk dožít. Podle studie jsou na tom lépe ženy Vědci odhalili maximální věk, kterého se může člověk dožít. Podle studie jsou na tom lépe ženy

„Faktorů, které přispívají k oblíbenosti Skupiny ČEZ v roli nejpreferovanějšího zaměstnavatele, je hned několik. Klíčovou roli hraje bez pochyby dlouhodobé a systematické budování vztahů s mladou generací, a to v podstatě již od základní školy. Na úrovni středních škol máme vyvinutý robustní systém spolupráce. Se studenty vysokých škol spolupracujeme v rámci stipendijních programů, odborných přednášek, komplexních tematických programů apod.,“ okomentovala výsledky Michaela Chaloupková, členka představenstva Skupiny ČEZ.

Ti nejlepší z právnických fakult chtějí nejvíce pracovat pro advokátní kancelář HAVEL & PARTNERS, z ekonomických fakult pro Českou spořitelnu a lékařských a farmaceutických pro nemocnici v Motole. Ocenění Skokan roku za největší posun v hodnocení získala společnost PRUSA RESEARCH.

Pro středoškoláky a středoškolačky je první volbou Skupina ČEZ, ŠKODA AUTO a McDonald’s.

„Dávno je pryč doba, kdy tvorba značky zaměstnavatele byla pro firmu nákladem. Nyní je na aktivity efektivního rozvoje značky zaměstnavatele a práce s potenciálními uchazeči nahlíženo jako na investici. A ta investice pro některé zaměstnavatele znamená být součástí i vzdělávacího procesu nebo podpory škol již od základního stupně,“ řekl k výsledkům Daniel Novák, ředitel studie TOP Zaměstnavatelé.

Výsledky ročníku TOP Zaměstnavatelé 2024

Kompletní výsledky včetně dalších umístnění najdeš tady

Oborová kategorie1. místo2. místo3. místo
Advokátní kancelářHavel & PartnersCísař, Češka, SmutnýAK Sokol, Novák, Trojan, Doleček a partneři
Automobilový & strojírenský průmyslŠKODA AUTOŠkoda GroupBosch
Informační technologieSeznam.czMicrosoftLEGO GROUP
Obchod & eCommerceIKEA Česká republikaAlza.czLidl Česká republika
PohostinstvíMcDonald’s ČRStarbucksBageterie Boulevard
Spotřebitelský průmyslL'OréalCoca-Cola HBC Česko a SlovenskoPlzeňský Prazdroj
StavebnictvíSTRABAGMetrostavSkupina VINCI Construction
Veřejná správaArmáda České republikyPolicie České republikyČeská televize
Domů
Sdílet
Diskuse