Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
9. března 2024 13:00
Čas čtení 0:30

MAPA: Česko zasáhne silný vítr, může lámat stromy a komplikovat dopravu. Týká se to i tvého bydliště?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
MAPA: Česko zasáhne silný vítr, může lámat stromy a komplikovat dopravu. Týká se to i tvého bydliště?
Zdroj: TASR - Michal Svítok

Na některých místech Česka platí v sobotu a v neděli výstraha proti silnému větru, jehož nárazy mohou dosahovat rychlosti až nad 65 kilometrů za hodinu. Ve kterých krajích ho můžeš očekávat?

Na hranici Čech a Moravy se od soboty do neděle očekává čerstvý jihovýchodní vítr, který může poškodit stromy, lesní porosty nebo způsobit menší škody na budovách.

„Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií,“ píše Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Výstraha platí od sobotních deseti ráno do šesti večer v Pardubickém kraji (Česká Třebová, Hlinsko, Králíky, Lanškroun, Litomyšl, Moravská Třebová, Polička, Svitavy, Ústí nad Orlicí, Žamberk) a na Vysočině (Bystřice nad Pernštejnem, Havlíčkův Brod, Chotěboř, Nové Město na Moravě, Světlá nad Sázavou, Žďár nad Sázavou). Od nedělních šesti ráno do půlnoci by si měli dát navíc pozor i obyvatelé zbytku Vysočiny a Jihomoravského kraje.

Výstraha před silným větrem na 9. a 10. března.
Výstraha před silným větrem na 9. a 10. března. Zdroj: Český hydrometeorologický ústav
Domů
Sdílet
Diskuse