Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
29. dubna 2024 16:42
Čas čtení 0:59

„Internet zadarmo končí.“ Seznam zavádí novou službu, zpoplatnil odmítnutí cílené reklamy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Internet zadarmo končí.“ Seznam zavádí novou službu, zpoplatnil odmítnutí cílené reklamy
Zdroj: Unsplash/ rupixen.com /volně k užití

Uživatelé a uživatelky tak mohou odmítnout využívání cookies a vyhnout se cílené reklamě. Zaplatí za to 79 korun měsíčně.

„Smiřme se prosím s tím, že internet zadarmo, tak jak jsme jej znali dřív, končí,“ napsal ve vyjádření k celé situaci na síti X Ivo Lukačovič. Upozornil také, že nový model se netýká všech služeb Seznamu, vyjmut je například Seznam E-mail či web Sreality.

29. dubna 2024 9:05 Čas čtení 0:41 Ceny bytů opět rostou. Nejvíce zdražily v těchto městech Ceny bytů opět rostou. Nejvíce zdražily v těchto městech

Lukačovič dodal, že uživatel, který konzumuje necílenou reklamu, je pro Seznam prodělečný, zákazníci za ni nejsou ochotni tolik platit a některé služby tak Seznam není schopen uživit.

Do budoucna připravuje i další možnost, a to „Seznam bez reklamy“, cena za tuto službu bude teprve stanovena. „Naprosto respektujeme uživatele, kteří o tento typ cílené inzerce na našich službách nemají zájem a aktivně vyjadřují nesouhlas se zpracováním dat. Abychom však nadále mohli pokračovat v tom, co děláme, nabízíme variantu využívání našich služeb bez cílené reklamy za poplatek 79 korun měsíčně,“ uvedl pro server MediaGuru ředitel divize Identity a uživatelského profilu Jiří Udatný.

29. dubna 2024 7:00 Čas čtení 0:28 YouTube hlásí velké změny. Uživatelé se musí připravit na nový druh reklam YouTube hlásí velké změny. Uživatelé se musí připravit na nový druh reklam

Uživatelé a uživatelky, kterým nevadí cílená reklama, tak mohou služby stále využívat zdarma. Lukačovič ve svém postu také upozornil, že Seznam uživatelská data nikomu neposkytuje. „V ujednání přesně píšeme, co se s vašimi daty děje, máte kdykoliv možnost nastavit si, která data nám chcete poskytnout a která nikoliv, a když nás požádáte, vaše data jsme povinni smazat.“ 

Domů
Sdílet
Diskuse