Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eva Thonhauserová
9. května 2024 10:32
Čas čtení 0:37

Letiště v Brazílii zcela zaplavila voda. Po celé zemi zuří ničivé záplavy, situace je mimořádně špatná

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Letiště v Brazílii zcela zaplavila voda. Po celé zemi zuří ničivé záplavy, situace je mimořádně špatná
Zdroj: Twitter/ Nexta

Brazílii poslední dny sužovaly deště, což se nyní projevilo na masivních záplavách.

Brazilská letiště jsou zcela zaplavena vodou. Srážky byly tak silné, že zaplavily celou přistávací dráhu a terminály. Letiště Porto Alegre zůstane uzavřeno nejméně do konce měsíce. Provoz na mezinárodním letišti Salgado Filho je přerušen na dobu neurčitou, informuje tamější CNN.

9. května 2024 9:03 Čas čtení 0:34 Ve Španělsku řádí krvácivá horečka. Nakažení hrozí klíštětem i člověkem Ve Španělsku řádí krvácivá horečka. Nakažení hrozí klíštětem i člověkem

Škody na letištích způsobila řeka Guaíba. V důsledku intenzivních dešťů se řeka vylila z břehů a zaplavila přistávací dráhu a klíčové budovy. Řeka dosáhla rekordní výšky 5,3 metru. Extrémní počasí je způsobeno vzácnou kombinací vysokých teplot, vysoké vlhkosti a silného větru.

Odborník na klima Francisco Eliseu Aquino řekl BBC, že záplavy jsou důsledkem katastrofálního koktejlu globálního oteplování a jevu El Niño. Extrémní záplavy si vyžádaly nejméně 100 obětí a 128 lidí se stále pohřešuje. Až 163 tisíc lidí bylo evakuováno a guvernér Leite uvedl, že situace je naprosto bezprecedentní a nejhorší v historii státu.

Domů
Sdílet
Diskuse