Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
11. června 2024 v 14:55
Čas čtení 0:55

V Česku je nová aplikace proti plýtvání jídla. Nakoupíš v ní ve slevě produkty z oblíbených podniků

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Česku je nová aplikace proti plýtvání jídla. Nakoupíš v ní ve slevě produkty z oblíbených podniků
Zdroj: Too Good To Go / propagační materiál

Společnost Too Good To Go, která provozuje největší světové tržiště s přebytky potravin, zahajuje své působení v Česku. S více než 60 místními podniky bude bojovat proti plýtvání potravin.

Pomocí aplikace budou uživatelé moci zachraňovat takzvané Dobrovaky, skrz které nabídnou restaurace, pekárny a obchody za sníženou cenu přebytečné potraviny. Momentálně společnost zapojuje do své globální komunity podniky v Praze. Spolupracuje již s cukrárnou Myšák, Hilton Old Town Prague nebo Costa Coffee.

11. června 2024 v 8:30 Čas čtení 8:53 Déčka nejsou velká prsa a málokdo má 75B. „Díky padnoucí podprsence se vám bude lépe dýchat i žít,“ radí braexpertka Déčka nejsou velká prsa a málokdo má 75B. „Díky padnoucí podprsence se vám bude lépe dýchat i žít,“ radí braexpertka

Prostřednictvím aplikace si uživatel*ka rezervuje Dobrovak s překvapením v podobě přebytečných potravin za sníženou cenu oproti původní maloobchodní ceně. Pak se stačí dostavit do prodejny v době, kterou obchod stanoví pro vyzvednutí, a ukázat účtenku z aplikace.

Zachrání se tak dobré jídlo před vyhozením. Plýtvání potravinami je v Česku velkým problémem. Dle informací Eurostatu přijde vniveč ročně 91 kilogramů potravin na obyvatele. Celosvětově se plýtvání podílí na deseti procentech emisí skleníkových plynů.

10. června 2024 v 13:03 Čas čtení 1:07 Na Netflix míří český seriál o drogách. Vyvolal rozporuplné reakce Na Netflix míří český seriál o drogách. Vyvolal rozporuplné reakce

Od svého uvedení na trh v Dánsku v roce 2016 pomohla společnost ušetřit více než 330 milionů jídel, což by zamezilo vzniku 891 miliard kilogramů CO2, 267 miliard litrů zbytečně spotřebované vody a 924 metrů čtverečních ročně. Too Good To Go působí v 18 zemích Evropy a Severní Ameriky, registrovaných je v ní 95 milionů uživatelů a 166 tisíc partnerů.

„Právě jsme zahájili naši cestu v Česku se silnými partnery a stejně silným odhodláním naplnit naše poslání: inspirovat a povzbudit všechny ke společnému boji proti plýtvání potravinami. V Too Good To Go chceme pomáhat lidem a našim oblíbeným místním značkám přispět ke zdravější a zelenější planetě,“ říká Pavol Dzurjanin, Country Director Too Good To Go pro Česko.

Too Good To Go
Zdroj: Too Good To Go / propagační materiál
Zpět
Sdílet
Diskuse