Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
2. července 2024 v 15:41
Čas čtení 0:56

Letiště Václava Havla v Praze nestíhá. Cestující čekají na zavazadla hodiny

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Letiště Václava Havla v Praze nestíhá. Cestující čekají na zavazadla hodiny
Zdroj: Freepik/@lookstudio/voľne na použitie

Letiště Václava Havla se potýká s náporem odbavených zavazadel. Nestíhá je nakládat ani vydávat.

Kvůli hustému letovému provozu tak lidé na svá zavazadla čekají hodiny v Praze i v cílových destinacích. Zástupci letiště proto doporučují nechat si všechny nezbytné předměty (například léky a hygienické potřeby) u sebe v příručních zavazadlech.

2. července 2024 v 15:04 Čas čtení 0:31 Oblíbenou destinaci zasáhl virus. Přes tisíc lidí trápí střevní problémy Oblíbenou destinaci zasáhl virus. Přes tisíc lidí trápí střevní problémy

„Jsme už několikáté letadlo, které odletělo z Čech bez zavazadel. Řekli nám, že nám je možná dají za tři dny, pokud dorazí. Máme tam léky. Mám sedmiletou dceru, která je onkologicky nemocná, a mám tam pro ni zdravotní pomůcky, které bezprostředně potřebuji. Jsme všichni v zoufalé situaci,“ řekla serveru tn.cz cestující, která zamířila z Prahy do Turecka.

„Vykládka absolutně nefunguje, už tady čekáme přes dvě hodiny. Někdo už tři nebo čtyři. Z výdejního prostoru nemůžete odejít, protože nemáte šanci se sem vrátit. Pokud odejdete, tak vám zavazadla doručí na vlastní náklady. Ale může to trvat i 21 dní. Jsou tu lidi s několikaměsíčními dětmi. Není tu nikde k dostání žádné jídlo,“ nechal se slyšet cestující čekající na pražském letišti.

Podle webových stránek letiště mohou za problémy častá zpoždění letů, nárazový nedostatek pracovníků nakládky, zejména ve špičkách, i přetíženost letového provozu. Pro všechny, kteří svá zavazadla nemají právě v cílových destinacích, zavedlo letiště speciální linku 220 111 444.

Domů
Sdílet
Diskuse