Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Vondráková
2. července 2024 v 15:04
Čas čtení 0:31

Oblíbenou destinaci zasáhl virus. Přes tisíc lidí trápí střevní problémy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Oblíbenou destinaci zasáhl virus. Přes tisíc lidí trápí střevní problémy
Zdroj: wikimedia commons/Txllxt TxllxT/ volně k použití

Část pobřeží Gardského jezera na Benátsku, především město Torri del Benaco, je bez pitné vody. Ve vodovodu byl nalezen norovirus.

Střevní potíže způsobené tímto virem se podle informací už projevily u více než tisícovky návštěvníků a návštěvnic. Oblast je oblíbená především u turistů a turistek z Německa a střední Evropy. Zákaz koupání úřady již odvolaly, kohoutkovou vodu však lidé stále pít nesmí. Vodovod je momentálně dezinfikován.

28. června 2024 v 18:20 Čas čtení 0:37 Lidé si stěžují na cenu piva na Oktoberfestu. Letos bude stát víc než jídlo v restauraci Lidé si stěžují na cenu piva na Oktoberfestu. Letos bude stát víc než jídlo v restauraci

Voda v jezeře kontaminována nebyla, úřady tak vyšetřují, jak se norovirus do vodovodu dostal. I přes kontaminaci nezrušil starosta města Stefano Nicotra víkendové veřejné oslavy. Upozornil, že virus se šíří ve vodě, a ne lidským kontaktem. „Museli jsme vyslat pozitivní signál,“ dodal. Podle něj média problém zveličují.

Norovirus způsobuje především průjmy, nevolnost a zvracení. Jeho inkubační doba dosahuje zhruba dvou dní a symptomů se člověk zbaví zhruba za 60 hodin. Minulý týden navštívilo místní nemocnici asi 50 lidí, nikdo z nich však nemusel být hospitalizován.

Zpět
Sdílet
Diskuse