Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
4. července 2024 v 9:00
Čas čtení 0:30

Zásah ve Valdicích. Minimálně jeden z vězňů měl připravovat vzpouru

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zásah ve Valdicích. Minimálně jeden z vězňů měl připravovat vzpouru
Zdroj: Unsplash/Matthew Ansley/volně k užití (ilustrační foto)

Jednotky vězeňské služby zasahovaly ve středu v podvečer ve věznici ve Valdicích. Jeden z tamních vězňů měl uvažovat o vzpouře.

O incidentu informoval server CNN Prima News. Podle jeho informací se zásah soustředil na blok se zvýšenou ostrahou. Vězeňská služba na místo vyjela poté, co jeden z vězňů přímo z areálu kontaktoval policii mobilním telefonem a oznámil, že se ve věznici připravuje vzpoura. 

3. července 2024 v 13:39 Čas čtení 1:16 ŽEBŘÍČEK: Tohle jsou nejbohatší čeští youtubeři. Kdo bere desítky milionů ročně? ŽEBŘÍČEK: Tohle jsou nejbohatší čeští youtubeři. Kdo bere desítky milionů ročně?

„Ihned po zjištění podezření na nelegální držení drog a jiných nepovolených předmětů u konkrétních odsouzených a také snahy o vyvolání vzpoury vězňů byl svolán krizový štáb na generálním ředitelství, stejně tak krizový štáb Věznice Valdice. Povoláno bylo několik jednotek z věznic a byla zahájena rozsáhlá kontrola osob i části objektu Věznice Valdice,“ uvedla vězeňská služba na svém webu

Během zásahu jednotky nenarazily na žádné nepovolené předměty, nepotvrdilo se ani reálné ohrožení bezpečnosti. Celá akce trvala pět hodin a v tuto chvíli jsou zpracovávány její výsledky. 

Domů
Sdílet
Diskuse