Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
2. srpna 2024 v 16:48
Čas čtení 1:24

Olympijské hry jsou skoro v polovině. Koukni, kteří Češi můžou ještě přivézt medaili

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Olympijské hry jsou skoro v polovině. Koukni, kteří Češi můžou ještě přivézt medaili
Zdroj: Getty Images

Cenné kovy se naším sportovcům zatím moc sbírat nedaří. Není však třeba ztrácet naději, na olympiádě totiž ještě spousta z nich neměla šanci ukázat, co umí.

První medaili pro Česko vybojovali čeští kordisté Jiří Beran, Michal Čupr, Jakub Jurka a Martin Rubeš, první zlatou pak ve smíšené čtyřhře Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč. Jaká jsou další česká želízka v ohni?

1. srpna 2024 v 22:59 Čas čtení 0:42 První medaile z olympiády jsou jasné. Čeští tenisté postoupili do finále smíšené čtyřhry První medaile z olympiády jsou jasné. Čeští tenisté postoupili do finále smíšené čtyřhry

Kdo bude soutěžit o víkendu

  • V pátek se v Paříži představí také Kateřina Švíková ve čtvrtfinále windsurfingu. Kajak slalom cross poté čeká Jiřího Prskavce, Lukáše Rohana, Terezu Fišerovou a Antonii Galuškovou. Začínají také atletické disciplíny, kvalifikace vrhu koulí nabídne českého zástupce Tomáše Staňka a večer se v plážovém volejbalu utká dvojice David Schweiner a Ondřej Perušič s týmem z Brazílie.
  • Sobotu odstartuje sportovní střelba. V kvalifikaci kategorie skeet nás budou reprezentovat Jakub Tomeček a Barbora Šumová. O postup z kvalifikace zabojují ve skoku o tyči i Matěj Ščerba a David Holý. Finále silniční cyklistiky čeká na Mathiase Vacka. O bronz ve čtyřhře tenisu se utkají Tomáš Macháč a Adam Pavlásek.

Jak vypadá další týden

  • Následující týden bude patřit převážně atletice. Postupně se také představí Radek Juška, Petr Meindlschmid, Nikoleta Jíchová, Matěj Krsek, Vít Müller, Amálie Švábíková, Lurdes Gloria Manuel, Lada Vondrová, Tereza Petržilková, Tomáš Habarta, Eduard Kubelík, Ondřej Macík, Tomáš Němejc, Kristiina Sasínek Mäki, Jakub Vadlejch, Eliška Martínková, Vít Hlaváč, Jan Štefela, Nikola Ogorníková, Petra Sičaková, Jakub Dudycha, Tereza Hrochová a Moira Stewartová.
  • Čekají nás také další reprezentanti sportovní střelby a to Martin Podhráský a Matěj Rumpula. Šanci zabojovat o pěkné umístění bude mít v silniční cyklistice taky Julia Sophie Kopecký, v té dráhové potom Jan Voneš a Denis Rugovac. Ve sportovním lezení se pokusí uspět Adam Ondra.
  • Martin Fuksa, Petr Fuksa, Daniel Havel, Jakub Špicar, Anežka Paloudová a Josef Dostál se potom představí v rychlostní kanoistice. Golf zkusí ovládnout Sára Kousková a Klára Davidson Spilková. V osmifinále taekwonda nás ještě budou reprezentovat hned dvě zástupkyně a to Dominika Hronová v kategorii do 57 kilogramů a Petra Štolbová ve váze do 67 kilogramů.
  • Těšit se můžeme také na dálkové plavání v podání Martina Straky a vzpírání, kde o medaile zabojuje Kamil Kučera.  Moderní pětiboj pak čeká ještě Martina Vlacha, Marka Grycze, Veroniku Novotnou a Lucii Hlaváčkovou.

Celý program s daty a časy startů je dostupný například na serveru sport.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse