Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ella Petrová
11. září 2024 v 15:00
Čas čtení 0:25

Máš ho doma? Velký řetězec v Česku prodával maso se salmonelou

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Máš ho doma? Velký řetězec v Česku prodával maso se salmonelou
Zdroj: Pexels/Kevin Malik/volně k užití

Státní zemědělská a potravinářská inspekce upozorňuje, že výrobek je velmi nebezpečný.

Inspekce na svém webu Potraviny na pranýři uvedla, že v mletém mase z obchodního řetězce Tesco se vyskytovaly bakterie salmonely. Vzorek odebrali v prodejně v Ústí nad Labem v polovině léta.

16. června 2024 v 8:00 Čas čtení 8:11 Velký test majonéz ze supermarketu: Gigant zklamal. Víme, která je nejlepší a jak dopadly veganské náhražky Velký test majonéz ze supermarketu: Gigant zklamal. Víme, která je nejlepší a jak dopadly veganské náhražky

Bakterie způsobuje onemocnění zvané salmonelóza, které ohrožuje trávicí soustavu. Balení se šarží 421512403A a datem použitelnosti 28. 7. 2024 již není v prodej. S kontrolovanou osobou bude zahájeno správní řízení o uložení pokuty.
 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Potraviny na pranýři (@potravinynapranyri)


Inspekce lidem, kteří mají možná výrobek v mrazáku, doporučuje, ať jej vyhodí a nekonzumují. Hrozila by jim nákaza salmonelózou, mezi jejíž příznaky patří silné průjmy, zvracení a horečka. Pro někoho může nemoc představovat velké nebezpečí.

Domů
Sdílet
Diskuse