Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna Vondráková
dnes 12. října 2024 v 8:14
Čas čtení 1:03

Této zemi se přezdívá Švýcarsko Jižní Ameriky. Láká na luxus, bezpečí i progresivní politiku

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Této zemi se přezdívá Švýcarsko Jižní Ameriky. Láká na luxus, bezpečí i progresivní politiku
Zdroj: freepik/wirestock/volně k použití

Ať už jen k návštěvě, nebo jako potenciální místo k bydlení, Uruguay toho má hodně co nabídnout.

Jde o druhou nejmenší zemi Jižní Ameriky, má ale bohatou historii a v průměru vyšší svobodu tisku či platovou rovnost než například Spojené státy. V roce 2022 ji také server The Economist zařadil mezi země s velmi vysokou mírou demokracie.

11. října 2024 v 11:30 Čas čtení 1:39 Dezinformace o hurikánech na Floridě zaplavily internet. Kromě Trumpa je šířila i umělá inteligence Dezinformace o hurikánech na Floridě zaplavily internet. Kromě Trumpa je šířila i umělá inteligence

To však není vše, co Uruguay nabízí. Jedná se totiž také o velmi výhodné místo k životu z hlediska ekonomiky. Pro nové rezidenty platí, že po dobu šesti let nemusí platit daň z majetku. Dále je v platnosti nulaprocentní daň ze zahraničních příjmů po dobu 11 let, 12procentní daň ze zahraničních úroků a dividend nebo sedmiprocentní paušální daň z celosvětových příjmů.

Pokud je pro tebe prioritou bezpečí, máme pro tebe dobré zprávy. Uruguay lze považovat za jednu z nejbezpečnějších zemí Jižní Ameriky. Už od roku 1985 je navíc politicky stabilní a od roku 1972 zde neproběhl žádný pokus o převrat. Sedí také na předních místech v žebříčcích demokracie a transparentnosti v rámci Latinské Ameriky.

Uruguay je také velmi progresivní zemí. V roce 2013 zde byly legalizovány sňatky stejnopohlavních párů a užívání marihuany. Ústavně mají také obyvatelé garantovánu svobodu slova a svobodu tisku.

5. září 2023 v 15:00 Čas čtení 5:30 Pedofil a nacista, který sexuálně zneužíval malé děti, si založil kolonii v Jižní Americe. Úřady tato zvěrstva dlouhá léta kryly Pedofil a nacista, který sexuálně zneužíval malé děti, si založil kolonii v Jižní Americe. Úřady tato zvěrstva dlouhá léta kryly

Podle hodnocení společnosti Mercer je Montevideo, hlavní město Uruguaye, městem s nejvyšší kvalitou života v Jižní Americe. V tomto každoročním žebříčku si nejjižnější hlavní město kontinentu opakovaně udrželo příznivé postavení před Buenos Aires a Santiagem.

Nízké jsou zde i náklady na život, například dvoupokojový byt v hlavním městě zde vyjde zhruba na 600 až 1000 dolarů na měsíc (asi 13-23 tisíc korun). Montevideo navíc nabízí překrásné pláže jen kousek od centra, v průměru 25 dní placené dovolené a navíc všemi oblíbené siesty.

Domů
Sdílet
Diskuse