Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna Vondráková
dnes 24. října 2024 v 17:47
Čas čtení 0:55

Politický bizár na síti X: Babiš natáčí prázdnou sněmovnu, Fiala spamuje heslovitými příspěvky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

K propagaci využívá sociální sítě česká politická scéna stále častěji. Ne vždy jim ale pomáhají.

Na síti X se tak ve středu například objevilo video, ve kterém bývalá ministryně financí a současná poslankyně Alena Schillerová (ANO) natáčí předsedu hnutí ANO Andreje Babiše, jak přednáší projev před prázdnou Poslaneckou sněmovnou. Ta byla ale prázdná z určitého důvodu, poslanci totiž měli zrovna pauzu. Babiš navíc mluví do vypnutého mikrofonu.

Veřejnost ale baví i současný premiér Petr Fiala (ODS). Od včerejšího odpoledne totiž stihl zveřejnit 14 příspěvků. Ne ale jen tak ledajakých. Jde o neurčitá hesla, které vypadají, jako by premiérův PR tým napojil jeho profil na generátor náhodných politických slibů. Co přesně za touto strategií stojí, se snad brzy dozvíme, je samozřejmě možné, že jsou příspěvky součástí nějakého většího plánu. Zatím ale jen Čechy na síti X baví.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

„Pane premiére, drží vás jako rukojmí a nutí vás schvalovat tyhle umělé texty? Dejte znamení a přijdeme vás zachránit! V opačném případě vyhoďte správce soc. sítí, tvůrce obsahu a vůbec celý váš marketingový a komunikační tým. Protože tohle je fakt tragédie,“ píše jeden z uživatelů.

„A roztomilého pískomila do každé rodiny! A nebo převratný nápad... co to dělat tak, abych nedostával bídu i od svých voličů. Bod jedna: Nepsat random hesla na twitter,“ dodává další. 

Domů
Sdílet
Diskuse